vineri, octombrie 7, 2022

„Va fi foarte rău. Nu vreau să sperii pe nimeni, dar ăsta este crudul adevăr.” Adrian Streinu-Cercel spune că vom mai purta masca medicală „cel puţin doi ani”

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a făcut o serie de declarații cu privire la situația epidemiologică din România. În cadrul dezbaterii publice „Sănătate pentru Dâmbovița!”, organizată de Consiliul Județean Dâmbovița, dr. Streinu-Cercel a subliniat că pentru continuarea școlii în format fizic, copiii trebuie să fie „vaccinați și testați.

Te-ar mai interesa: Șocant! Dieta cu grapefruit aproape a provocat amp...

„Vaccinurile pe bază de ARN mesager sunt pe sistemul „mură-n gură”

„Într-adevăr, SARS-CoV-2 ne-a schimbat viața total. Copiii noștri nu au mai apucat să meargă la școală și acum ne întrebăm ce-o să facem cu ei dacă se închid școlile. Păi, ca să nu se închidă școlile, ar trebui să-i vaccinăm. Pentru că deja se știe că de la vârsta de 5 ani în sus, putem să-i vaccinăm.

Așa cum a spus și profesorul Rafila, ar trebui să-i și testăm o dată pe săptămână. Și-atunci, dacă copiii sunt vaccinați și, respectiv, testați și dacă și părinții lor sunt vaccinați, circulația virusului se oprește. E atât de simplu! Numai că lucrul ăsta trebuie înțeles de către toată lumea.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

S-a spus că vaccinurile sunt așa și pe dicolo, că fac și că dreg. Cel puțin, vaccinurile pe bază de ARN mesager sunt pe sistemul „mură-n gură”. Adică, iei vaccinul, care codifică pentru proteina pe care trebuie s-o sintetizeze, îl introduci în organismul persoanei respective.

Și-atunci celulele care sunt responsabile de acest lucru iau structura respectivă, i-o pasează limfocitului B, care face anticorpi. Pe care noi, pe urmă, îi căutăm cu disperare, să vedem „Am făcut sau nu am făcut anticorpi?”, a spus Streinu-Cercel.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

Adrian Streinu-Cercel spune că vom mai purta masca medicală „cel puţin doi ani”

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a declarat, la Târgovişte, că vom mai purta masca încă cel puţin doi ani.

„Mi-aş fi dorit să vă văd fără mască, dar asta se va întâmpla cel mai probabil peste vreo doi ani de zile. De ce? Pentru că tot noi, cu mâna noastră, neluând atitudine cât se poate de directă încă de la începutul pandemiei. Am lălăit-o în stilul clasic românesc, iar acum vedem la câte cazuri am ajuns. Să ajungi acum la 7.000 de cazuri este horror. (…)

Te-ar mai interesa: Dramă teribilă pentru o celebră artistă: Mi-au dat...

Spitalele, la momentul de față, cel puțin în București și nu numai, gem de persoane și respectiv de pacienți care rămân în camera de gardă până a doua zi, încercând să le găsim un loc pe undeva. (…) Situația de acum, din păcate, nu este ca cea din martie, de anul trecut”, a explicat Streinu-Cercel.

„Va fi foarte rău. Nu vreau să sperii pe nimeni, dar ăsta este crudul adevăr”

„În martie spuneam, „Hm… nu prea știm noi cu ce ne întâlnim. Nu prea avem medicamente…” Și am început să facem medicină cu televizorul. Fiecare și-a dat cu presupusul, discreditând corpul medical.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să nu te mai constipi. Cele mai bun...

Astăzi nu le mai avem nici pe alea. Medicii și tot persoanlul medical sunt puși în fața unor situații la limită. Dacă nu înțelegem că nu avem alte instrumente decât a ne vaccina, a purta mască și a ne spăla pe mâini, să știți că va fi foarte rău.

Și v-o spun cu toată seriozitatea. Nu vreau să sperii pe nimeni, dar ăsta este crudul adevăr. (…) Vaccinul este cât se poate de sigur și este singurul care ne poate scoate din această belea!”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private