Sari la conținut

Rețetă de pizza sănătoasă: nu conține carne și nu îngrașă

Pizza vegetariană Sursa:www.bucatariavegana.ro

Ți-e poftă de pizza? Poți prepara acasă o pizza sănătoasă cu blat consistent și sănătos și un conținut bogat.

Ingrediente pentru blat :

– 500 grame faină integrală de secară

– 100 grame linte roșie

– 100 grame quinoa

lapte de migdale 100 ml

ulei de măsline cam 5,6 linguri

sare neiodata și piper

Mode de preparare

Fierbem lintea și quinoa cca 10 minute, apoi se scurge și se lasă la răcit. Apoi o dăm prin blender cu puțin ulei de măsline sare și piper după gust. După ce se obține o pastă se adaugă în blender făină de secară până se îngroașă conținutul și se formează un aluat. Apoi se mută aluatul într-un bol și se adaugă făină, ulei și lapte de migdale și se ia la frământat până obținem cantitatea și consistența dorită 20150510_150653


20150510_152313


Ingrediente compoziție :

– 300 grame ciuperci feliate

– 100 grame broccoli

– 100 grame conopidă

Asparagus 4,5 bucăți tăiate ( recomand fierte ânainte)

– 1 morcov feliat subțire

Ardei gras, jumătate.

– O ceapă tăiată rondele

Frunzele de la conopidă

Măsline

Roșii tăiate în sos 20150510_145839


Peste compozitie se toarnă o “brânză„ preparată dintr-un avocado, fulgi de drojdie inactivă, sare, piper, chili, boia dulce și ulei de măsline. Se pasează avocado până devine cremă, apoi se freacă cu 3,4 linguri de fulgi de drojdie. Se adaugă condimentele, uleiul și se amestecă până devine cleios și lichid. Dacă e nevoie se mai subțiaza cu apă.

20150510_15283220150510_15314420150510_153427

20150510_154149


Se pun toate ingredientele peste blat, eu am pus ca bază ciupercile feliate iar pe deasupra se toarnă ” brânza”. Fiecare ornează după cum dorește.20150510_160326


Se lasă la cuptor la o temperatură de 150 grade cam o oră și un sfert. Fiind mai groasă și bogată am vrut să mă asigur ca blatul e bine copt. Dar media unei porții normale este cam de 45-50 de minute. La final a ieșit cam așa :20150510_171230Ceapa am pus-o mai spre sfarsit sa nu se arda prea tare 20150510_171642

Sursa: bucatariavegana.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel