Sari la conținut

Rețeta pentru cea mai bună cremă de noapte anti-imbătrânire. Are proprietăți antiinflamatoare, hidratează și menține tenul luminos

acid hialuronic
Sursă foto: Getty Images
Rutina de îngrijire a tenului

Sunt prea multe creme din care să alegi în zilele noastre! De la unt de corp și creme de față la seruri anti-îmbătrânire și multe altele, poate fi greu să găsești exact ceea ce funcționează pentru tine și pentru pielea ta. Dacă doriți să ajutați la reducerea ridurilor și a liniilor fine, există câteva ingrediente esențiale pe care trebuie să le căutați. Prin aceasta, ne referim la faptul că ar trebui să căutați anumite ingrediente și, de asemenea, să le evitați pe altele.

Atunci când alegeți o cremă anti-îmbătrânire, scopul este să găsiți ingrediente care hrănesc pielea în mai multe moduri diferite. În mod ideal, aceste ingrediente ar trebui să vă ajute pielea să rețină hidratarea, să ofere proprietăți antiinflamatorii și să îmbunătățească tenul în general. Continuați să citiți pentru a afla despre unele dintre ingredientele recomandate în crema de noapte anti-îmbătrânire  care contribuie la o piele mai tânără.

Ulei de trandafir

Uleiul de trandafir sau uleiul din semințe de trandafir este presat din fructele și semințele plantei de trandafir. Acesta conține o mare varietate de acizi grași esențiali, inclusiv acizi linoleici și linolenici, care acționează pentru a menține pereții celulelor puternici, astfel încât acestea să nu piardă apă. Dacă există un lucru de știut despre frumusețe, acesta este că hidratarea este necesară pentru o piele moale și suplă.

Uleiul de trandafir conține, de asemenea, vitamina A, care este necesară pentru producția de colagen. De asemenea, acesta inhibă crearea de MMP-1, o enzimă care descompune colagenul.

Unele cercetări indică faptul că antioxidanții din uleiul de trandafir ajută la combaterea daunelor vizibile provocate de soare și pot preveni, eventual, fotoîmbătrânirea.

Ulei de migdale dulci

Fiind un emolient, uleiul de migdale dulci ajută la înmuierea și netezirea pielii, ceea ce face ca acest ulei să fie potrivit pentru cei care au un tip de piele uscată sau sensibilă.

Utilizarea regulată a uleiului de migdale dulci poate ajuta la reducerea pielii inflamate sau iritate, motiv pentru care este utilizat în mod obișnuit în rândul persoanelor cu eczeme sau psoriazis.

Conform cercetărilor, uleiul de migdale dulci încurajează producția de colagen, care este esențial pentru elasticitatea pielii. Acest lucru poate ajuta la reducerea aspectului liniilor fine și la promovarea unui aspect general mai tineresc.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ulei esențial de lămâie

Cercetătorii notează că uleiul esențial de lămâie este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru reducerea ridurilor și a altor semne de îmbătrânire.

Uleiul esențial de lămâie reduce efectele oxidării asupra pielii, așa că folosirea lui în mod regulat poate ajuta la combaterea îmbătrânirii premature.

Poluanții de mediu și radicalii liberi deteriorează pielea prin oxidare, dar antioxidanții din uleiul esențial de lămâie pot ajuta la combaterea acestui proces. De asemenea, uleiul esențial de lămâie ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, un proces care contribuie la o piele mai luminoasă.

Asta înseamnă că acest ulei esențial poate fi benefic pentru persoanele cu pete întunecate, cicatrici sau hiperpigmentare.

Ulei esențial de geraniu

Uleiul esențial de geraniu prezintă proprietăți antibacteriene puternice care ajută organismul în diferite moduri. Proprietățile antibacteriene pot ajuta la accelerarea recuperării în cazul arsurilor ușoare, al infecțiilor cutanate și al altor afecțiuni ale pielii.

Oamenii de știință remarcă faptul că uleiul esențial de geraniu este un agent anti-îmbătrânire foarte eficient. Nu numai că îmbunătățește circulația sângelui, dar oferă, de asemenea, o activitate antioxidantă impresionantă care ajută la protejarea pielii de daunele provocate de soare.

Are un efect calmant asupra sistemului nervos și are capacitatea de a încuraja creșterea sănătoasă a celulelor din piele și păr. Unele grupuri, cum ar fi femeile însărcinate sau care alăptează, pot fi sensibile la acest ulei esențial și ar trebui să îl evite.

Cremă de noapte anti-îmbătrânire. REȚETĂ

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de migdale dulci
  • 1 lingură de ulei de măceșe
  • 1/2 lingură de unt de cacao (nerafinat)
  • 1/2 lingură de granule de ceară de albine
  • 1/4 linguriță de ulei de vitamina E
  • 25 picături de ulei esențial de lămâie
  • 12 picături de ulei esențial de geranium
  • 5 picături de ulei esențial de semințe de morcov
  • 1/4 cană de apă filtrată

Pași de urmat

  • Adăugați uleiul de migdale dulci, uleiul de trandafir, untul de cacao și granulele de ceară de albine într-un bol de sticlă de mărime medie. Așezați acest bol deasupra unei cratițe cu câțiva centimetri de apă
  • Așezați acesta la foc mediu și amestecați ocazional până când toate ingredientele s-au topit complet și s-au combinat.
  • Luați de pe foc și turnați uleiul de vitamina E și uleiurile esențiale, amestecând încet pe măsură ce le adăugați.
  • Fie turnați amestecul în bolul unui mixer vertical, fie adăugați-l într-un castron și amestecați foarte bine.
  • Puneți în frigider timp de 10 minute pentru a se răci.
  • Scoateți bolul din frigider și decideți dacă doriți să folosiți un mixer vertical sau un mixer electric de mână pentru a bate până când devine o cremă groasă. Începeți să bateți încet și apoi creșteți viteza.
  • Puneți amestecul într-un borcan de sticlă curat și aplicați-l pe față, de preferință seara, după ce v-ați curățat tenul cu apă
Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel