Sari la conținut

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comaneci
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Nadia, mesaj de 1 decembrie

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială de Paște pe care o foloseşte în fiecare an cu ocazia sărbătorilor pascale.

Înainte de Paște, gimnasta le arată fanilor pe reţele de socializare ce se pricepe să facă în bucătărie și ce bucate tradiționale pregătește pentru această sărbătoare.

Sportiva iubește să gătească pentru familie. Aceasta sărbătorește Paștele de două ori, atât pe cel catolic, alături de soțul ei, Bart Conner, cât și pe cel ortodox, așa că gătește de două ori bunătățile tradiționale.

Ce preparate preferă Nadia Comăneci de Paște

Cu toate că sportiva locuiește în SUA de ani buni, nu a uitat de locul de unde a plecat. Aceasta respectă tradițiile și le urmează cu sfințenie, gătind de Paște preparate din zona Moldovei.

„Îmi place să gătesc, în special preparate din zona Moldovei. Am învăţat de la mama şi pot spune că mă simt chiar foarte bine în bucătărie. Salata de vinete pe care am făcut- o pentru masa de Paşte s-a mâncat în câteva minute”, a dezvăluit Nadia Comăneci, conform click.ro.

Cu o seară în urmă, Nadia le-a arățat fanilor pe rețelele de socializare cozonacii și ouăle pregătite pentru Paște.

În plus, Nadia face sarmale de curcan în foi de viță, așa cum a învățat-o mama ei de fiecare dată când are ocazia. A dezvăluit și rețeta!

„Facem în fiecare an o sărbătoare în familie, e rar când ne adunăm cu toţii, din toate colţurile lumii. Masa tradiţională e complexă, ei vor curcan, eu fac sărmăluţe cu curcan, sărmăluţe în foi de viţă, pentru că aşa am învăţat de la mama. Am descoperit anul trecut că băieţelul meu iubeşte sarmalele.

În acestea pun carne tocată de curcan (carne slabă care nu îngraşă), ceapă (jumătate o călesc, jumătate o pun crudă) şi puţin orez la final. În loc să folosesc bulion, pun sos de salsa (se ştie că ardeiul iute ajută la slăbit). Eu prepar toată compoziţia şi împletitura, iar dedesubt adaug varză murată, cumpărată la borcan, tăiată de-a gata”, a spus aceasta.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel