joi, februarie 2, 2023

Experții britanici susțin că beneficiile unei vieți sexuale îmbelșugate se “citesc” pe față. Aceștia au analizat mii de bărbați și femei care adoră să facă sex și au constatat că acești oameni arătau cu până la șapte ani mai tineri decât vârsta lor biologică.

“Persoanele de toate vârstele ar trebui să fie conștiente de faptul că relațiile intime sunt un adevărat izvor de tinerețe”, spune doctorul David Weeks, fost șef al departtamentului de psihologie la spitalul Royal Edinburgh din Marea Britanie și coordonatorul studiului.

Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...

Oamenii pe care acesta i-a analizat și a observat că întineresc văzând cu ochii (între 40 și 50 de ani) au declarat în proporție de 50% că fac amor cu partenerul de trei ori pe săptămână și nu doar de două ori, așa cum sunt obișnuite cele mai multe cuplur
Explicația doctorului Weeks? Endorfinele eliberate  de sex este un factor crucial în conservarea tinereții. În plus, tot endorfinele acționează ca un calmant natural, reducând anxietatea. Nici efortul depus în timpul unei relații intime nu e de neglijat, ci se socotește ca orice alt exercițiu fizic, cu mari beneficii pentru inimă. Cât despre aspectul întinerit al pielii feței, acesta este rezultatul hormonilor de creștere, care sunt activați când facem dragoste și care păstrează piele elastică, minismalizând ridurile.

Te-ar mai interesa: Suferi de insomnie? Dr. Cezar spune cum poți avea ...

Amorezii tip “Peter Pan” tind să fie căsătoriți cu soții mai tinere și, potrivit cercetătorilor britanici, asta pare să fie rețeta tinereții fără bătrânețe:  “Sexul nu ar trebui să fie doar pentru oamenii tineri. Putem întineri doar practicându-l!”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private