duminică, iunie 26, 2022

România în lockdown? Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Stat de Urgență Floreasca suține că e nevoie de lockdown pentru a mai reduce numărul imens de cazuri Covid-19. 

Medicul atenționează că în câteva zile, toate paturile de la secțiile de Terapie Intensivă din România vor fi ocupate.

Dr. Țincu menționează că în cazul locurilor la ATI, capacitatea națională  este de aproximativ 3.000 de paturi, dintre 2.300 sunt conectate la ventilatoare. Dacă vom continua cu ceea ce avem acum, în 10-12 zile vom epuiza toată capacitatea sanitară a României. Sistemul sanitar va ajunge, în curând, la capacitate maximă. Trebuie să ne comportăm ca și cum ar exista deja o stare de urgență instituită și trebuie să evităm orice minimă activitate de socializare. La cât de serioasă este transmiterea comunitară acum, într-o zi s-ar putea să ne întâlnim nu cu una, ci zeci de persoane infectate cu noul coronavirus

Te-ar mai interesa: Pune creierul la treabă! Sfaturi de la un celebru ...

România în lockdown?

“Cu riscul de a supăra populația și autoritățile, în Capitală este nevoie de un lockdown pentru a diminua răspândirea virusului. Dacă tot susținem că luăm în calcul exemplele internaționale, Franța tocmai ce a anunțat intrarea în starea de urgență, chiar dacă este una mai ‘blândă’ decât în primăvară”, a declarat dr. Țincu, pentru wall-street.ro.

Dr. Radu Țincu subliniază necesitatea unor măsuri urgente. “E nevoie de responsabilitate și de măsuri corecte, adoptate la timp. Dacă va fi impus un lockdown regional, acesta va avea de 10 până la 16 zile să își demonstreze efectele. Nu putem să transformăm toate spitalele în unități suport COVID, pentru că ceilalți bolnavi nu vor mai avea unde să meargă”, a mai declarat medicul.

Te-ar mai interesa: Sănătatea mintală și adolescenții: Atenție la aces...

Medicul primar ATI de la Spitalul de Stat de Urgență Floreasca este de părere că restricțiile impuse în Capitală în ultimele zile nu au avut niciun efect, mărturie stând ultimele 24 de ore, când au fost raportate 1.129 cazuri noi de coronavirus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private