Sari la conținut

România, în pandemia de coronavirus. Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând de azi

Din cuprinsul articolului

România, în pandemia de coronavirus. Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând de azi.

Începând cu data de 14 decembrie 2020, Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Hotărârea a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Tot astăzi s-a ridicat carantina în localităţile din judeţul Sibiu, unde era o incidenţă ridicată a cazurilor de COVID. În schimb, au fost prelungite măsurile restrictive în judeţul Galaţi.

Încă 30 de zile România se va afla în stare de alertă. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, după ce a fost adoptată vineri de Guvern. Hotărârea păstrează restricţiile instituite până acum. O nouă decizie a fost introdusă la cele cunoscute până acum. Are legătură cu desfăşurarea operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi. Potrivit RRA, acestea vor fi deschise, dar autorităţile intenţionează să evite suprapopularea lor.

„Nu sunt condiții suplimentare introduse pentru reglementarea stării de alertă, singura chestiune rămasă în analiză a fost reglementarea transportului de persoane pe sistem telecabină care va fi reglementat printr-un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Economiei”, a declarat Ionel Dancă, după ședința de Guvern șeful Cancelariei premierului.

România, în pandemia de coronavirus

Iniţial, a fost decretată stare de urgenţă în România, la 16 martie. Ulterior, din 14 mai a fost instituită starea de alertă, care a fost prelungită de atunci, la fiecare 30 de zile.

Între timp, la miezul nopţii a fost ridicată carantina în opt localităţi din judeţul Sibiu, între acestea şi municipiul reşedinţă de judeţ. Decizia a fost luată după ce rata de infectare la nivelul judeţului a scăzut de la peste 9 la 3,35 de cazuri la mia de locuitori. Spitalele din judeţ nu mai sunt arhipline, însă rămân ocupate paturile de la Terapie Intensivă, inclusiv cu pacineţi aduşi din alte judeţe.

Tot de astăzi au fost prelungite măsurile restrictive în municipiul Galaţi şi în comuna Braniştea. În aceste două localităţi, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: