Sari la conținut

România intră în vizorul rușilor. Implicarea țării noastre în războiul ruso-ucrainean o să aibă consecințe

Implicarea României în războiul ruso ucrainean are consecințe
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Oficialii de la Moscova au exprimat nemulțumire față de implicarea acestor țări în pregătirea piloților ucraineni pentru utilizarea aeronavelor F-16.

Implicarea țării noastre în războiul ruso-ucrainean o să aibă consecințe. Un raport recent al diplomației germane a subliniat nevoia urgentă ca NATO să întărească sistemele defensive și să revitalizeze industria de apărare pentru a preveni posibile atacuri ale Kremlinului împotriva statelor din estul Europei.

Vladimir Putin a supraviețuit un război care a durat doi ani, fiind salvat în ultima clipă în ziua de 23 iunie, când mercenarii Grupului Wagner au plecat spre Moscova.

Implicarea țării noastre în războiul ruso-ucrainean o să aibă consecințe

Evgheni Prigojin, șeful Wagner, și comandanții săi au fost eliminați ulterior de Nikolai Patrușev, liderul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Deși la prima vedere poziția politică a lui Putin pare consolidată, analiza arată că Rusia este slăbită. Flota Mării Negre a suferit pierderi semnificative, iar Ucraina și aliații săi au creat un coridor marin neblocaț de Kremlin. Forțele armate ale lui Putin au suferit pierderi grele, cu peste 300.000 de militari scoși din luptă.

În prezent, Kremlinul emite semnale că Putin ar dori să găsească o soluție diplomatică pentru conflict, încercând să comunice cu liderii occidentali.

Cu toate acestea, eforturile diplomatice nu au avut succes, întrucât SUA, NATO și Uniunea Europeană nu au încredere în președintele rus.

Obstacolul major în calea negocierilor este lipsa încrederii în Putin, care a tăiat toate legăturile cu Occidentul de la declanșarea invaziei, încercând să cucerească Ucraina cu forța.

Rusia avertizează 3 țări europene

Cu toate că nu a reușit să cucerească Kievul și armata sa a fost umilită, Putin nu a renunțat la ideea de a negocia de pe poziții de forță.

Există îngrijorări cu privire la posibile atacuri ale Rusiei asupra Europei, cu Polonia, România și Slovacia identificate ca prime ținte.

Oficialii de la Moscova au exprimat nemulțumire față de implicarea acestor țări în pregătirea piloților ucraineni pentru utilizarea aeronavelor F-16.

Situația din regiune este tensionată, iar NATO trebuie să acționeze rapid pentru a întări apărarea și a preveni amenințările la adresa securității în Europa de Est.

„Avertizăm cu tărie că utilizarea acestor avioane de luptă de pe teritoriul acestor țări membre NATO va fi considerată de Moscova ca o participare la conflictul din Ucraina și va forța Rusia să răspundă”, a declarat diplomatul rus Konstantin Gavrilov, vorbind la conferința OSCE de la Viena, care a avut loc în data de 13 decembrie, conform spotmedia.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel