Sari la conținut

Volodimir Zelenski: „Militarii ruși pun presiune pe medici să plece. Au furat toate ambulanţele şi echipamentele medicale din Herson”

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Volodimir Zelenski: „Militarii ruși pun presiune pe medici să plece. Au furat toate ambulanţele şi echipamentele medicale din Herson”.

Deşi spune că a încheiat mobilizarea, Rusia ar putea avea nevoie în curând de „un nou val” de oameni mobilizaţi care să ajungă pe front. Herson este una dintre cele patru regiuni pe care Moscova le-a revendicat ca făcând parte din Rusia.

Volodimir Zelenski: „Rusia ar putea avea nevoie în curând de un nou val de trimitere a oamenilor la război”

Într-un nou discurs, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia vrea ca regiunea Herson să devină „o zonă de excludere”, precizând că ocupanţii „demontează sistemul de sănătate” din teritoriul pe care l-au ocupat, informează news.ro.

„Astăzi inamicul vorbeşte despre presupusa încheiere a mobilizării sale. Despre presupusa lipsă de necesitate a unor noi valuri de trimitere a cetăţenilor ruşi pe front.

Noi simţim total diferit pe linia frontului. Deşi Rusia încearcă să mărească presiunea pe poziţiile noastre folosind oameni mobilizaţi, ei sunt atât de slab pregătiţi şi echipaţi, atât de fără milă folosiţi de comandanţii lor, încât asta ne permite să sugerăm să Rusia ar putea avea nevoie în curând de un nou val de trimitere a oamenilor la război.

Ne pregătim pentru asta – ne pregătim pentru faptul că actuala conducere rusă va căuta orice nouă oportunitate pentru a continua războiul. În special datorită complicilor săi din Iran.

De aceea lucrăm cu partenerii noştri în fiecare zi pentru a întări apărarea noastră aeriană, celelalte capacităţi de apărare. În fiecare zi întărim protecţia infrastructurii noastre critice, în primul rând energia”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Militarii pun presiune pe medici să plece din Herson

Zelenski a menţionat că ruşii transformă Hersonul într-o zonă fără civilizaţie. El le-a cerut ucrainenilor care trăiesc în regiunile ocupate să se ajute reciproc şi să nu cedeze.

Forțele rusești din regiunea ocupată Herson sunt angajate în furturi masive de echipamente medicale și ambulanțe în încercarea de a face zona nelocuibilă, a mai spus Zelenski.

„Ocupanţii au venit cu o nouă provocare – în teritoriul ocupat. Ei demontează întregul sistem de sănătate de acolo. Ocupanţii au decis să închidă instituţii medicale din oraşe, să ia echipamente, ambulanţe, totul… Ei pun presiune pe medicii care au rămas în zonele ocupate să plece în Rusia.

În primul rând, este vorba de regiunea Herson. Rusia transformă regiunea Herson într-o zonă fără civilizaţie, fără lucruri elementare disponibile în majoritatea ţărilor din lume. Înainte de venirea Rusiei, această regiune, la fel ca alte regiuni ale Ucrainei, era total normală şi sigură, erau garantate acolo toate serviciile sociale… Era garantată viaţa acolo.

Iar acum Rusia încearcă să facă practic regiunea Herson o zonă de excludere. Lumea trebuie să reacţioneze. Ministerul Afacerilor Externe, toţi reprezentanţii noştri informează organizaţiile internaţionale şi partenerii cu privire la acest pas al ocupanţilor.

Şi vreau să fac apel acum la toţi oamenii noştri din aceste oraşe şi districte ocupate: vă rog să faceţi totul pentru a vă ajuta reciproc, în ciuda acţiunilor ocupanţilor. Drapelul Ucrainei va reveni. Vom readuce viaţa normală. Dar trebuie să rezistaţi”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel