Sari la conținut

România, pusă la pământ de COVID! Județe întregi bat record după record

pandemie
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Tulpina Omicron decimează România! Mai multe județe au raportat, vineri, sute de noi cazuri în ultimele 24 de ore din cauza noului virus. Numărul de infectări se menține la cote alarmante, în județul Sălaj, de exemplu, raportând cifre mari. Care sunt informațiile venite din Sălaj? Ce spun medicii despre recordul de cazuri de COVID-19?

România, pusă la pământ de COVID! Județe întregi bat record după record

Recorduri de cazuri se înregistrează, în ultima perioadă, în mai multe judeţe. În Sălaj, de exemplu, niciodată până ieri nu au mai fost raportate aproape 300 de cazuri noi în doar 24 de ore. Teama îi determină pe oameni să meargă să se testeze, dar să se vaccineze, astfel că presiunea pe sistemul sanitar este în creştere.

De ce nu se vaccinează românii?

Aproape 300 de persoane au fost infectate într-o singură zi, o cifră considerată deosebit de îngrijorătoare pentru un județ mic cum este Sălajul. Oamenii au luat cu asalt Spitalul Județean de Urgență Zalău pentru a se testa, dar la vaccinare sunt mult mai puțini.

Dr. Alexandru Csakvari, președintele Colegiului medicilor Sălaj, spune că oamenii simpli sunt bulversați şi nu ştie ce să creadă.

„Practic, adresabilitatea persoanelor la vaccinare a scăzut. Omul de rând, să-i spunem, este un pic bulversat şi nu ştie ce să creadă. În zonele în care creşte un număr foarte mare de cazuri există riscul ca tulpina să sufere o mutaţie. Noi nu ne dorim să fie un număr foarte mare de cazuri în România şi să apară o tulpină, să spunem, mutantă cu punct de plecare din România. Noi recomandăm tututor, şi eu cred că toţi colegii şi toată lumea recomandă vaccinarea ca şi măsură de prevenţie şi profilaxie. E mult mai usor să previi o boală, decât să tratezi o boală. La ora actuală este cu mult mai ieftină o doză de vaccin, decât, să spunem, un pat de terapie intensivă”, a declarat medicul Alexandru Csakvari, potrivit RRA.

Problema vaccinării este complexă, spun medicii.

Alexandru Csakvari nu înţelege de ce „lumea are o frică de un vaccin /…/, dar în momentul când ajunge la noi şi-i înţepăm şi-i intubăm, şi-i sondăm, nu le e frică. Deci e un paradox, să spunem aşa”.

Autorităţile sanitare solicită sprijinul medicilor de familie pentru a testa, pentru a vaccina şi pentru a convinge populaţia să se vaccineze, incidenţa bolii înregistrând o creştere alarmantă la nivel de judeţ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel