luni, mai 10, 2021

Dacă-l vezi, poți să juri că-i roșie, dar odată ce-l guști îți dau seama că exoticul fruct kaki are un gust care oscilează între piersică și pepene galben.  Puterea sa constă în paleta variază de vitamine

(complex de B-uri, calciu fosfor și magneziu), dar mai ales în conținutul bogat de tanin, un puternic antioxidant care protejează inima și luptă împotriva tumorilor din organism.

Îndepărtatele China, Brazilia și Coreea sunt trei țări care au dezvoltat un adevărat cult pentru acest fruct care se coace toamna. Este numit și fructul zeilor, datorită dulceții ieșite din comun.

De departe însă cel mai mare atu al falselor roșii este puterea de a lupta împotriva tumorilor grație catechinelor și galocatechinelor, compuși organici antioxidanți cu proprietăți anti-inflamatoare și anti-hemoragice.

Fiind un aliment foarte bogat în nutrienţi şi în antioxidanţi fundamentali,

el întârzie instalarea procesului de îmbătrânire. De asemenea, conţinutul de potasiu din fruct controlează contracţiile musculare şi presiunea arterială. În plus, fructul de kaki are proprietăţi laxative şi diuretice şi acţionează benefic asupra bolilor de ficat.

Fructul kaki este si o sursa excelenta de fibre in special daca este consumat cu tot cu coaja. Tot datorita continutului ridicat in fibre solubile acest fruct este implicat in mod direct in scaderea nivelului de grasimi din sange si implicit in reglarea colesterolului sanguin. Cu cat acest nivel se mentine in limitele normale cu atat

sansele de aparitie a afectiunilor cardiace sunt mai mici. De asemenea kaki este bogat in carbohidrati, nutrienti cu care se “hraneste” muschiul inimii.

Nu în ultimul rând, kakiurile pot fi folosite în prepararea măștilor faciale, cu efecte garantate asupra porilor și ridurilor.

Atenţie! Kaki poate fi mâncat doar când este copt, deoarece conţine o doză foarte mare de tanin, un colorant alb-gălbui care, consumat în cantităţi mari, poate provoca probleme digestive.

Sfat! Acest fruct nu este recomandat bolnavilor de diabet.

Ultimele stiri

Parteneri