Sari la conținut

Rugăciune către Sfânta Mare Muceniţă Anastasia Romana. Se rostește astăzi, 29 Octombrie

rugaciune
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Rugăciune către Sfânta Mare Muceniţă Anastasia Romana. Credincioșii sunt sfătuiți să o rostească astăzi, pe 29 Octombrie.

Rugăciune către Sfânta Mare Muceniţă Anastasia Romana

Mare Muceniţă a lui Hristos Anastasia, care ai suferit pentru credinţa dreptslăvitoare, învaţă-ne pe noi, cei ce suntem întunecaţi şi fără cunoştinţă, a mărturisi pe Dumnezeu şi a sta neclintit în credinţă. Tu, care ai suferit dezbrăcarea trupului asemenea lui Hristos, îmbracă-ne în haina pocăinţei celei adevărate.

Focul cel iute şi arzător în care ai fost pusă să stingă văpaia patimilor noastre celor necurate de care suntem cuprinşi. Roata cea îngrozitoare pe care ai fost legată şi zdrobită la oase să vindece sufletele noastre cele ruinate de păcate.

Sânii tăi care au fost tăiaţi fără milă de păgâni, cu briciul otrăvit, să întinerească sufletele noastre îmbătrânite şi gârbovite de mulţimea fărădelegilor. Capul tău cel preacinstit care cu sabia a fost tăiat să înalţe capetele noastre către Dumnezeu, căci spre patimi rele sunt aplecate. Mijloceşte pentru a ajunge şi noi în Împărăţia luminii celei neapropiate a Sfintei Treimi acum şi în veci. Amin, este rugăciune către Sfânta Mare Muceniţă Anastasia Romana, potrivit Doxologia.

Sărbătoare 29 Octombrie. Astăzi, calendarul ortodox o prăznuiește pe Sfânta Mucenița Anastasia, care a trăit în vremea împăraților păgâni Deciu (249-253) și Valerian (253-260).

A rămas orfană de ambii părinți la vârstă de trei ani. A fost luată spre creștere de stareță unei mănăstiri de lângă Roma, care se numea Sofia.

În Mânăstirea Grigoriu se pastrează gambele, talpă stânga, mâna dreapta a moaștelor Sfintei Anastasia Română.

Numele Anastasia înseamnă înviere.

Cui spunem ”La mulți ani!” astăzi

Sărbătoare 29 Octombrie. Potrivit Playtech, numele sărbătorite de Sfânta Anastasia sunt: Sita, Anastase, Năstase, Tase, Anastasie s.a Acest nume înseamnă înviere. Sfânta Muceniţă Anastasia Romana a fost o femeie extrem de bună şi de credincioasă, care şi-a dat viaţa pentru Hristos.

Mesaje și urări de Sfânta Anastasia

„Să fii fericită și mereu însoțită de cei care merită să te iubească. Din adâncul sufletului îți doresc ca anii ce se scurg să treacă precum razele soarelui mângâie o trestie umedă și bătută de vânt, precum iubirea alină sufletele suferinde. Să fii fericită și mereu însoțită de cei care merită să te iubească. LA MULȚI ANI !!!”

„Sfânta Anastasia să îți călăuzească pașii. Sfânta de azi să îți călăuzească pașii, să îți aducă bucurie în suflet și să fie întotdeauna cu tine. La Mulți Ani!”

„De ziua ce-ți surâde-n prag și-i porți frumosul nume, eu îți doresc tot ce-i mai drag și mai frumos pe lume.”

„Fie ca Sfânta să-și coboare ochii asupra ta. Îți urez la mulți ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfânta Anastasia să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.”

„Sfânta Anastasia să te călăuzească mereu! La mulți ani! Sfânta Anastasia să te călăuzească mereu, să-ți dea un munte de sănătate, o mare de iubire și un ocean de fericire.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel