luni, septembrie 26, 2022

Rugăciune către Sfânta Muceniţă Eufimia, ocrotitoarea femeilor. Rostește-o astăzi: se spune că dezleagă toate suferintețe

În fiecare an, pe 16 septembrie, credincioșii români o prăznuiesc pe Sfânta Muceniță Eufimia, ocrotitoarea femeilor aflate la mare necaz.

Potrivit crestinortodox.ro, Sfânta Eufimia s-a născut în Calcedon din părinţi creştini și a trăit în vremea împăratului Dioclețian (284-305).

Te-ar mai interesa: Semne și simptome de avertizare că ai un atac de c...

Pentru că a refuzat să aducă jertfă idolului, a fost supusă la multe chinuri. Când a fost întrebată de ce a sfidat porunca dată de proconsul, Sfânta Eufimia a răspuns că nu va răspunde niciodată la o comandă contrară poruncii lui Dumnezeu.

Drept pedeapsă, Sfânta a fost aruncată într-un cuptor încins şi într-o apă plină de vietăţi otrăvitoare. Dar pentru că şi-a făcut semnul sfintei cruci, a ieșit nevătămată. Și-a dat sufletul când a fost aruncată la fiarele sălbatice.

Moaștele Sfintei Eufimia se găsesc în Catedrala patriarhală „Sfântul Gheorghe” din Fanar.

Te-ar mai interesa: Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă com...

sfinta mare mucenita Eufimia din Calcedon | Just another WordPress.com weblog

Rugăciune către Sfântă Muceniţă Eufimia

De sărbătoarea Sfânta Muceniță Eufimia, pe 16 septembrie, creştinii pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că dezleagă toate suferințele.

„Sfântă Mare Muceniţă Eufimia, caută cu milostivire spre lacrimile neamului nostru şi izbăveşte-ne de eresurile care s-au pornit asupra noastră din uneltirea diavolului. Îndură-te de eretici şi de trădătorii care batjocoresc moştenirea Credinţei Ortodoxe, şi îi ajută să lepede toate rătăcirile şi să vină la Ortodoxie ca să se facă bucurie în Cer pentru îndreptarea lor.

Te-ar mai interesa: Cum reușește Iuliana Tudor să mențină un echilibru...

Ruşinatu-sa cu defăimare mulţimea ereticilor monofiziţi şi feţele lor s-au umplut demultă ocară, când au văzut cartea hulelor lor lepădată sub picioarele tale, iar cartea noastră cu dogmele cele adevărate, ţinând-o cinstita ta mână, prealăudată Muceniţă. Arată şi acum Credinţa cea adevărată şi nimiceşte eresurile cele pierzătoare de suflet.

Ajută-ne pe noi, cei ce trăim în această vreme de apostazie, să păstrăm şi să mărturisim Dreapta Credinţă cu preţul vieţii noastre pământeşti, ca să dobândim viaţa cea veşnică şi fericită întru părtăşia Sfinţilor. Amin”

Te-ar mai interesa: Calendar ortodox octombrie. Zilele de sărbătoare c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private