miercuri, martie 29, 2023

Rugăciune către Sfântul Alexie. În fiecare zi de 17 martie, creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Cuvios Alexie, cel numit omul lui Dumnezeu.

Sfântul Alexie s-a dat drept cerșetor la o biserică doar pentru a-l sluji pe Domnul fără ca lumea să-și dea seama. A fost înhumat la loc de cinste, în Biserica Sfântului Apostol Petru.

Cine a fost Sfântul Alexie

Sfântul Alexie a fost singurul copil al dregătorului Eufimian. Cu cât înainta în viață, cu atât creștea în sufletul lui și dorința nemurii și a vieții veșnice. Toate bunătațile pământești i se păreau lucruri de nimic.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: În România, una din trei gravide...

Eufimian l-a cununat pe Alexie cu o fecioară încuviințată, dar împotriva vointei tânărului. De aceea, chiar din seara nunții, Alexie a părăsit în taină nu doar legătura pe care nu a dorit-o, ci și casa părinților săi. A fugit la biserica din Edesa, unde a stat 18 ani, îmbrăcat sărăcacios și hrănindu-se din mila celor care veneau la biserică. Când s-a făcut cunoscut celorlalți că este un om al lui Dumnezeu, el s-a înspaimântat de lauda oamenilor ca de o primejdie de moarte, și în taina a plecat spre Tarsul Ciliciei. Însă, corabia sa de călătorie a naufragiat, a fost luată de vânturi și purtată pe ape până la Roma, locul nașterii sale.

Te-ar mai interesa: Rafila: Prin PNRR schimbăm faţa Terapiei intensive...

Sfântul Alexie a văzut în această întâmplare mâna lui Dumnezeu, și astfel a hotărât să meargă la casa tatălui său și acolo, sub chip de străin, să-și petreacă în continuare cu pocăință cealaltă vreme a vietii sale. Ajuns în casa părinților, nemaifiind cunoscut de nimeni, a fost luat în derâdere și batjocorit de servitori, potrivit crestinortodox.ro

Cand i s-a apropiat sfârșitul, el a alcătuit o scrisoare, a strâns-o în mână, și întinzându-se, și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu în ziua de 17 martie. După o descoperire dumnezeiască în Biserica celor Doisprezece Apostoli, împăratul și patriarhul au primit porunca de a-l căuta pe „omul lui Dumnezeu”. La scurt timp, s-a descoperit ca acest „om al lui Dumnezeu” era fiul lui Eufimian, care trăise ca un cerșetor în curtea acestuia, timp de saptesprezece ani.

Te-ar mai interesa: TOP 5 emoţii care ne îmbolnăvesc. Strategii simple...

Împăratul a citit scrisoarea cu voce tare și toti au fost cuprinși de spaimă. La atingerea de sfintele sale moaște bolnavii se vindecau, căci din trupul lui izvora un mir bine-mirositor. Trupul Cuviosului Alexie a fost ingropat cu cinste in Biserica „Sfântul Apostol Petru”.

Rugăciune către Sfântul Alexie, omul lui Dumnezeu

Se spune că rugăciunea către Sfântul Alexie e grabnic ajutătoare și îți dă mângâiere în vremuri de necazuri.

Te-ar mai interesa: Se dă startul înscrierilor la examenul de Rezidenţ...

„O, mare bineplăcute al lui Hristos, sfinte omu­le al lui Dumnezeu Alexie, care cu sufletul stai în cer înaintea Tronului Domnului, iar pe pământ săvârşeşti minuni felurite cu harul cel dat ţie de Sus! Caută cu milostivire spre cei ce stau înaintea sfintei tale icoane şi se roagă cu umilinţă, cerând de la tine ajutor şi acoperire.

Tinde spre Dom­nul Dumnezeu, rugându-te, cinstitele tale mâini şi cere pentru noi de la Dânsul lăsarea greşelilor noastre celor de voie şi celor fără de voie, pen­tru cei bolnavi vindecare, pentru cei năpăstuiţi ocrotire, pentru cei necăjiţi mângâiere, pentru cei aflaţi în restrişti grabnic ajutor, iar pentru toţi cei ce te cinstesc sfârşit paşnic şi creştinesc al vie­ţii şi răspuns bun la Înfricoşătoarea Judecată a lui Hristos.

Te-ar mai interesa: Descoperire majoră. De ce sunt hipertensivii la ri...

Aşa, bineplăcutule al lui Dumnezeu, nu fă de ruşine nădejdea noastră, pe care după Dumnezeu şi după Născătoarea de Dumnezeu la tine o punem, ci fii nouă ajutător şi acoperitor spre mântuire, ca primind, cu rugăciunile tale, har şi milostivire de la Domnul, să preaslăvim iubirea de oameni a Tatălui şi a Fiului şi a Sfân­tului Duh, Unuia Dumnezeu în Treime slăvit şi închinat, precum şi sfânta ta mijlocire, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private