Sari la conținut

Rugăciunea zilei de miercuri, zi de mare sărbătoare pentru creștini. Ce sfinți cinstim astăzi

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
credință

Rugăciunea zilei de miercuri, zi de mare sărbătoare pentru creștini. Ce sfinți importanți prăznuiește Biserica Ortodoxă Română astăzi, 4 ianuarie 2023.

 

Calendarul Creștin Ortodox arată că astăzi, 4 ianuarie, creștinii sărbătoresc doi mari sfinți: Sfântul Cuvios Teoctist și pe Sfânta Cuvioasă Apolinaria.

De altfel, Sfânta Cuvioasă Apolinaria este pomenită în calendarul creștin ortodox la data de 4 ianuarie, în fiecare an.

Potrivit Doxologia.ro, Sf. Apolinaria a fost fiica cea mare a împăratului Antemie. Aceasta a refuzat să se căsătorească la vârsta majoratului, fiindcă voia să se călugărească și să îl urmeze pe Hristos.

Este foarte interesant pentru vremurile acelea că părinții săi au fost de acord cu decizia ei de a nu se căsători, așa că nu a existat nicio problemă pentru ca sfânta să se retragă într-o mănăstire de călugări.

Aici, a trăit sub numele de Dorotei.

Interesant mai este și că numele Apolinaria este derivat de la Apolo, unul dintre zeii păgâni ai Greciei antice, care era zeul soarelui şi al luminii. Numele Apolinaria s-ar traduce prin „frumuseţe”.

Rugăciunea zilei de miercuri. Rostește-o astăzi!

„Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primeşte, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.

La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele,

precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin”, notează WOWbiz.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel