marți, iunie 28, 2022

S-a închis și Biserica Sfântului Mormânt din Israel. Sunt clipe sfâșietoare, de coșmar pentru credincioși. Ultima redută s-a închis. Locul din care creștinii primeau în fiecare an Lumina Sfântă a Învierii.

Virusul din China închide tot. E important să nu ne închidă și inimile. Ele trebuie să reziste și să aibă speranța unui viitor mai senin, cât de curând.

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, despre care se spune că adăpostește mormântul lui Iisus Hristos, a fost închisă miercuri, în contextul în care Israelul a înăsprit restricțiile de mișcare, iar palestinienii au anunțat primul deces provocat de coronavirus.

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

Decizia, prezentată ca o măsură de precauție, a fost pusă în aplicare în urma unei întâlniri între șefii poliției și lideri bisericești, după ce guvernul israelian anunțase restricții mai dure pentru preveni răspândirea noului coronavirus, informează The Jerusalem Post.

Potrivit înțelegerii oficiale, Biserica va fi închisă timp de o săptămână, dar nimeni nu știe cât se va prelungi. „Am fost informați despre închidere. Am înțeles că este că este de o săptămână. Sperăm că (biserica) se va redeschide cât mai curând posibil”, a declarat Wadie Abunassar, un oficial local.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Mii de credincioși se adună în fiecare an,  în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim pentru a participa la ceremonia coborârii Luminii Sfinte a Învierii, cu ocazia Paștelui ortodox.„Sfânta Lumină” se aprinde deasupra Sfântului Mormânt, spunându-se că focul se coboară din cer și aprinde lumânările. Este considerat cel mai vechi miracol din lumea creștină, prima dată fiind documentat în anul 1106.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private