luni, decembrie 6, 2021

De luni, de la ora 10.00, sistemul informatic al cardului de sănătate este picat.

Oficial, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat doar că sunt probleme tehnice, că furnizorii de servicii medicale pot lucra cu sistemul în off-line și că validarea serviciilor prestate luni se va putea face până joi noaptea, la ora 23.59, cele de marți până vineri noapte la aceeași oră, iar cele de miercuri până luni, tot la 23.59. Situația este, însă, foarte gravă, iar defecțiunea sistemului mult mai mare decât ar vrea CNAS să știm.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci în caz de infarct înainte să vi...

Surse din Ministerul Sănătății au dezvăluit, pentru EVZ, că se ia în calcul renunțarea la cardul de sănătate pentru o perioadă sau chiar definitiv, pentru că mai multe servere ar fi imposibil de reparat și că, oricum, și înainte sistemul se strica săptămânal.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, n-a vrut să recunoască direct această ipoteză, dar a spus că „dacă nu putem repara sistemul informatic, atunci nu o să rămână toată țara blocată, o să găsim alte metode. (…) Problema informatică este una gravă. (…) Dacă statul are o problemă informatică, asta nu înseamnă că oamenii trebuie să rămână fără medicamente sau spitalele fără să poată să deconteze servicii”. Continuarea pe EVZ.RO. 

Te-ar mai interesa: Ce restricții vor fi de Sărbători. Rafila: ”Nu put...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri