Sănătatea articulațiilor, iarna: cum să preveniți durerea și rigiditatea, iarna

Iarna aduce temperaturi mai reci, umiditate redusă, ore de lumină mai scurte și presiuni barometrice fluctuante. Aceste schimbări afectează în mod deosebit articulațiile, în special la persoanele cu boli articulare preexistente.

Mulți oameni, în special cu artrită reumatoidă și osteoartrită, raportează de obicei dureri și rigiditate articulare intense, în special în timpul orelor de dimineață devreme, cu îmbunătățire treptată pe măsură ce ziua progresează.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sănătatea articulațiilor, iarna. Cum vă puteți proteja oasele de frig

Deși nu puteți controla schimbarea vremii, există pași proactivi pe care îi puteți face pentru a preveni, a ușura sau a atenua durerile articulare legate de vreme.

  • A rămâne activ este crucial, deoarece mușchii, tendoanele și ligamentele imobiliare sunt predispuse la strângere.
  • Întinderea regulată și yoga sporesc flexibilitatea, contribuind la sănătatea generală a articulațiilor.
  • A te imbraca adecvat în funcție de vreme, fie în aer liber, fie in interior, ajută la combaterea rigidității induse de temperaturile reci.
  • Incorporarea tratamentelor termice, cum ar fi dușurile fierbinți sau utilizarea unei plăci de încălzire, poate atenua în mod eficient durerile legate de vreme prin promovarea fluxului sanguin și slăbirea ligamentelor și tendoanelor strânse.

Aceste măsuri proactive permit persoanelor cu probleme articulare să-și gestioneze în mod activ sănătatea în timpul lunilor de iarnă.

Este esențial să recunoaștem că legătura dintre vreme și durerea articulară agravată este adesea subiectivă și afectează doar un anumit subgrup de indivizi.

  • Pentru cei cu artrită, aderarea la medicamentele prescrise rămâne cea mai importantă strategie în prevenirea durerilor articulare.
  • Angajarea constantă în exerciții fizice regulate și participarea la controale de rutină cu medicul dumneavoastră și reumatolog este crucială.
  • În cazurile de dureri articulare persistente și insuportabile, este esențial să acordați prioritate căutării de îndrumare profesională în loc să atribuiți totul schimbărilor meteorologice.
  • Evitarea autogestionării prin remedii la domiciliu este esențială pentru o îngrijire eficientă și cuprinzătoare.

Sănătatea articulațiilor în timpul iernii: factori declanșatori

Cauza acestei agravări a simptomelor în timpul iernii nu este încă pe deplin înțeleasă. Cu toate acestea, mai mulți factori contribuie la creșterea durerii articulare în acest sezon, potrivit thehealthsite.com

  • Temperatura mai scăzută în dimineața de iarnă este o cauză importantă. Similar cu modul în care uleiul se îngroașă dimineața și necesită încălzire pentru a deveni lichid, În același mod conținutul de lichid pentru articulații devine, de asemenea, mai gros și mai vâscos în timpul temperaturii scăzute a iernii. Acest lucru contribuie la rigiditatea articulațiilor. Pe măsură ce cineva începe să se miște, vâscozitatea fluidului articular scade, sporind lubrifierea, atenuând rigiditatea și îmbunătățind mobilitatea. Fluctuația dintre temperaturile dimineții și cele din timpul zilei accentuează acest fenomen.
  • Alte cauze posibile includ fluctuațiile presiunii barometrice, inerente modelelor de vreme de iarnă, care exercită un impact vizibil asupra țesuturilor articulare. Modificările presiunii atmosferice pot determina extinderea și contractarea țesuturilor articulare precum mușchii, tendoanele și ligamentele, intensificând durerea la persoanele cu artrită care au sensibilitate articulară crescută.
  • În plus, activitatea fizică redusă în timpul vremii mai rece poate exacerba simptomele, subliniind natura multifațetă a problemelor articulațiilor legate de iarnă. De asemenea, mai mult timp în interior și mai puțină expunere la soare în timpul iernii duc la deficiența de vitamina D, contribuind la exacerbarea durerilor articulare chiar și la persoanele cu articulații normale.

Recent Posts

Cu ACEASTĂ practică veche de 4.000 de ani poți învinge stresul

Vechea practică de a merge în labirinturi a fost din ce în ce mai populară…

8 minute ago

Tulburarea alimentară afectează un sfert dintre persoanele cu diabet zaharat dependent de insulină

Aproape un sfert dintre pacienții cu diabet zaharat insulino-dependent cu vârsta de 16 ani și…

28 de minute ago

Bioenergoterapeut român, despre cele 7 puncte energetice din România: „Suntem singura țară din lume care…”

Din cele 15 puncte energetice care ar exista pe Terra, țara noastră ar deține 7…

48 de minute ago

Lipsa acestor vitamine și minerale pot predispune la cancer de tiroidă. Multe persoane au deficit și nu știu

Lipsa de vitamine. Cele mai comune deficiențe de nutrienți sunt de fier, iod și vitamina…

o oră ago

Rolul esențial al nutriției în bolile secolului nostru: comportamente și soluții pentru o viață sănătoasă

Nutriția a devenit mai mult decât o problemă de estetică și de identitate de sine,…

o oră ago

Alertă majoră! Pământul urmează să fie lovit sâmbătă dimineață de o furtună geomagnetică neaștptat de puternică

Pământul urmează să fie lovit sâmbătă dimineață de o furtună geomagnetică. Consecințele puternice ale erupției…

2 ore ago

Citeste si: