Sari la conținut

Sănătatea bărbaților: 3 cele mai frecvente boli la nivel mondial, care pot pune viața în pericol

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sănătatea bărbaților: 3 cele mai frecvente boli la nivel mondial, care pot pune viața în pericol.

Experții în sănătate de la FROM MARS au investigat unele dintre principalele afecțiuni de sănătate care ar putea pune viața în pericol. Experții au creat raportul privind sănătatea bărbaților analizând diferite boli și boli cele mai răspândite în populația masculină a lumii.

Găsind cele mai frecvente cauze ale morții bărbaților la nivel global, le permite bărbaților să știe care sunt unele dintre principalele riscuri pentru sănătate și cum să le evite.

Iată, mai jos, câteva dintre cele mai frecvente trei condiții de sănătate care afectează bărbații la nivel global.

Cele mai frecvente boli care afectează bărbații: Afecțiuni ale cavității bucale

Pe primul loc au fost problemele de sănătate orală, cu un total de cazuri de aproximativ 1.716.782.577 în 2019. Tulburările orale au un procent de prevalență de 46,57% și sunt întâlnite la 44.236 la 100.000 de bărbați.

Studiile anterioare au arătat relația dintre condițiile individuale de sănătate orală și mortalitate.

„Pierderea semnificativă a dinților, cariile radiculare și boala parodontală au fost asociate cu șansele crescute de a muri”, a menționat un studiu publicat în Biblioteca Națională de Medicină. De asemenea, a avertizat că „mai multe probleme de sănătate orală au fost asociate cu un risc mai mare de a muri”.

Pentru a reduce riscul unei persoane de sănătate orală precară, spălatul pe dinți de două ori pe zi, folosirea aței dentare și vizita regulată a dentistului va face o mare diferență.

Tulburări de cefalee

Pentru a doua afecțiune care a cauzat cele mai multe decese masculine la nivel global au fost tulburările de cefalee. Aceste tulburări au inclus cazuri totale de aproximativ 1.716.782.577 cu un procent de prevalență de 46,57% și 44.236 de bărbați care sufereau de tulburări de cefalee la 100.000.

Deși nu pun viața în pericol, tulburările de cefalee pot fi debilitante și pot afecta negativ viața de zi cu zi a unei persoane.

„Tulburările de cefalee sunt printre cele mai frecvente tulburări ale sistemului nervos”, spune Organizația Mondială a Sănătății.

Un studiu global despre povara bolii a constatat că o migrenă în sine a fost a șasea cea mai mare cauză la nivel mondial în anii pierduți din cauza dizabilității, iar tulburările de cefalee, în mod colectiv, au fost a treia cea mai mare.

Pentru cei predispuși la tulburări de cefalee, o dietă sănătoasă și să vă asigurați că beți suficientă apă poate ajuta.

Cele mai frecvente boli care afectează bărbații: Tuberculoză

A treia cea mai frecventă boală sau boală în rândul bărbaților la nivel global a inclus tuberculoza. Tuberculoza a reprezentat aproximativ 945.388.564 de cazuri cu un procent de prevalență de 25,65% și aproximativ 24.360 de bărbați la 100.000 care suferă de boală.

„Tuberculoza este o infecție bacteriană răspândită prin inhalarea de picături mici de la tuse sau strănut ale unei persoane infectate”, explică NHS, potrivit The Sun. „Este o afecțiune gravă, dar poate fi vindecată cu un tratament adecvat care afectează în principal plămânii.”

O bună igienă orală, inclusiv spălarea mâinilor după tuse și strănut, va ajuta la scăderea riscului de a dezvolta tuberculoză.

Alte boli și afecțiuni notabile conform cercetării includ:

  • Ciroza si alte boli hepatice cronice 25,29% prevalenta in randul barbatilor
  • Pierderea auzului legată de vârstă (și de altă natură) 20,13%
  • Hemoglobinopatii si anemii hemolitice 19,53%
  • Deficit alimentar de fier 13,27%
  • Infecții cu transmitere sexuală, excluzând HIV 12,76%
  • Infecții cu nematozi intestinali 12,43%
  • Boli ale sistemului digestiv superior 10,03%
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel