vineri, august 19, 2022

Tumorile au devenit, în ultima perioada, un subiect fierbinte analizat in multe medii, de la cele colocviale, la cele de specialitate. În cazuistica medicală, tumorile cerebrale sunt din ce în ce mai întâlnite la un număr considerabil de pacienți români.

Stresul, poluarea, interacțiunea permanentă cu dispozitive electronice sunt doar câteva dintre cauzele care pot determina apariția unor tumori la nivelul creierului.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiica Iuliei Albu. Are doar 13 ani și e ...

Dan Benția, medic neurochirurg, ne prezintă 10 tulburări care pot atrage atenția unui posibil pacient  sau unui membru din familia acestuia asupra existenței unei tumori cerebrale.

Iată care sunt aceste tulburări:

Cefalee sau dureri dureri de cap prelungite, care însă nu cedeaza ușor nici în urma unui tratament medicamentos specific.

Amețeli repetate, neasociate unor activități care le-ar putea determina ( postura nepotrivită, agitație)

Tulburări de echilibru și de postură

Tulburări de vedere

Crize sau episoade de epilepsie

Scăderea forței și vitalității unui anumit membru sau, după caz, a unei jumătăți din corp

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Tulburări de sensibilitate pe un membru sau, după caz, pe jumătate de corp

Tulburări cognitive

Tulburări comportamentale

Tulburări de auz

În cazul în care o persoană sesizează chiar și o treime din tulburările indicate mai sus, este indicat să se programeze URGENT la un control neurologic. Orice tumoare depistată în formă incipientă are mai multe șanse să fie extirpată cu succes. Astfel, pacientul va putea avea o șansă reală la o viață normală.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila, acuzat că a dat „ca hoțul” 21 de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private