duminică, noiembrie 27, 2022

Sănătatea oamneilor a fost pusă în pericol de această brutărie celebră din Câmpia Turzii. În urma unui control din partea inspectorilor de la Protecția Consumatorilor s-au găsit gândaci peste tot: în spațiile de servire, dar și în bucătărie.

În urma controlului, brutăria a fost închisă temporar până la remedierea problemei, iar reprezentanţii firmei au fost amendaţi cu 20 de mii de lei.

Te-ar mai interesa: Prezentator TV, diagnosticat cu cancer terminal: C...

Conform unui comunicat de presa al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Nord-Vest, OPC Cluj a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Eldi Brutăria SRL, punct de lucru Câmpia Turzii.

Principala deficiență constatată a fost prezența gândacilor de bucătărie, în număr foarte mare, în toate spațiile, atât de servire, expunere la comercializare, cât și de depozitare, insecte care pot transmite boli grave.

Sursa: Ziua de Cluj

Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat o amendă contravențională în cuantum de 20.000 lei și a dispus oprirea temporara a vanzarii produselor (închiderea unității), până la remedierea deficiențelor, operatorul economic funcționând la parterul unui bloc.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

Totodată, a fost dispusă măsura opririi temporare de la comercializare a unor produse și preparate în valoare de circa 15.000 de lei.

„Principala deficiență constatată a fost prezența gândacilor de bucătărie, în număr foarte mare, în toate spațiile, atât de servire, expunere la comercializare, cât și de depozitare (din păcate, aceste insecte ne pot transmite boli care ne pun în pericol sănătatea.

Te-ar mai interesa: Ceai pentru vezica hiperactivă. Nu are nicio contr...

Gândacii de bucătărie transportă germeni de toxiinfecții alimentare pe corpurile lor și sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie și gastroenterită la consumatori)”, a precizat Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, potrivit zcj.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private