
Sănătatea pancreasului. Ce alimente trebuie să eviți și ce alimente sunt benefice pentru acest organ?

Pancreasul este un organ esențial pentru sănătatea generală a organismului. Acesta are două funcții importante care contribuie la eliberarea unor enzime și a unor hormoni cu rol în digestie. Fără acesta, corpul nostru nu ar putea funcționa în mod corespunzător. De aceea, este necesar să știi cum să protejezi sănătatea pancreasului și cum să eviți alimentele care îi fac rău.
Alimentația este un factor crucial în determinarea sănătății pancreasului. Anumite alimente pot dăuna acestui organ, în timp ce anumite produse sunt indicate pentru a-i menține funcțiile.
Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...
În linii mari, este bine să privilegiezi hrana cât mai puţin procesată, să consumi fructe şi legume, să te hidratezi corespunzător. Evită excesul de zahăr, de carne roşie, prăjeli şi grăsimi animale, scrie Click! Sănătate.
De asemenea, carnea de vită, curcan, pui, peştele fără grăsime, uleiul de măsline, supele de legume, albuşul, cartofii, spanacul, conopida, salata verde, fructele coapte, brânza de vaci degresată, iaurtul degresat, pâinea neagră sau graham, pastele cu legume, grişul, macaroanele, checul, budinca sunt alimente permise în pancreatite, dacă ai fost deja diagnosticat cu o astfel de afecțiune.
Te-ar mai interesa: Gabriel Diaconu pune punctul pe i. Cineva ar trebu...
Toate acestea sunt alimente pe care ar trebui să le eviți pentru a menține sănătatea pancreasului dacă ai fost diagnosticat cu o afecțiune asociată. De asemenea, poți preveni bolile de pancreas limitând consumul acestor produse și produselor intens procesate, în general.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.