sâmbătă, mai 21, 2022

Sănătatea părului: 5 mituri despre îngrijirea părului distrus!

Părul tău are nevoie de la fel de multă îngrijire ca orice altă parte a corpului tău. De la igiena la estetică, multi factori pot afecta sănătatea părului. Cu toate acestea, părul nostru nu este „neatins” de dezinformare. O varietate de mituri asociate cu acesta poate împiedica procesul de îngrijire a părului.

Iată câteva mituri și fapte comune asociate cu sănătatea părului:

Mitul 1: Evitatarea balsamului dacă aveți părul uleios sau gras

Te-ar mai interesa: Efectele secundare surprinzătoare ale consumului d...

Realitate: Indiferent de tipul de păr,nu este indicat să „sari” peste balsam, deoarece joacă un rol în hrănirea și pregătirea părului. Pentru a preveni părul uleios, trebuie evitată aplicarea balsamului pe scalp.

Mitul 2: Pieptănarea părului cu 100 de mișcări pe zi este o necesitate

Realitate: Știai că pieptănarea excesivă poate duce la căderea părului? Gândit adesea a fi o metodă de creștere a circulației sângelui în scalp, mitul despre importanța pieptănării părului de 100 de ori poate face mai mult rău decât bine.

Mitul 3: Smulgerea părului cărunt va încuraja creșterea acestuia

Te-ar mai interesa: Prof. Dr. Leon Dănăilă despre rolul autosugestiei ...

Realitate: Nu, sub nicio formă! Deși este adevărat că, pentru a preveni riscul de apariție a cicatricilor, smulgerea nu este recomandată, dar ideea că smulgerea părului gri încurajează regenerarea acestuia este un mit.

Mitul 4: Șamponarea frecvent poate deteriora părul

Realitate: șamponarea are ca scop curățarea părului. La fel ca pielea ta, părul tău poate fi afectat de expunerea zilnică la poluare, murdărie și praf, prin urmare, șamponarea atunci când este necesar poate ajuta la menținerea părului curat.

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! OMS ședință de UREGENȚĂ privi...

Mitul 5: Bărbierirea face părul să crească mai gros

Realitate: Acest mit comun îi face adesea pe oameni să se abțină de la bărbierit. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția că bărbierirea nu poate și nu va face părul să crească mai gros.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private