miercuri, martie 22, 2023

Pe lângă cunoscutele urmări provocate de Covid-19 asupra corpului, specialiștii din domeniul medical susțin că infecția cu virusul SARS-CoV-2  poate afecta sănătatea psihică a pacienților care se recuperează. Aceasta este, se pare, o afecțiune despre care nu se vorbește foarte mult, iar procentul persoanelor afectate este greu de stabilit.

Sănătatea psihică este, după spusele experților, încă un motiv de îngrijorare post COVID. Infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate afecta sănătatea mintală a pacienților, fie că este vorba despre anxietatea produsă din cauza infectării, fie pentru că virusul poate influența funcțiile propriu-zise ale creierului.

„S-au observat tot soiul de consecințe psihiatrice la bolnavii cu COVID-19, și în timpul bolii, și după ce se vindecă de infecția acută: stări confuzionale, insomnii, tulburări de memorie și anxietate care merge până la atacuri de panică severe.

Te-ar mai interesa: Ponturi pentru evitarea instalării diabetului. Ce ...

La cabinetele de psihiatrie există o solicitare foarte mare în această perioadă, în principal pentru tulburări anxioase și depresive. Printre ei sunt și oameni care au trecut prin COVID-19, dar și foarte mulți cărora le este foarte frică de boală sau cărora le-a murit cineva drag din cauza virusului”, a declarat prof. dr. Cătălina Tudose, medic psihiatru în cadrul Spitalului Clinic de Pshiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, potrivit Smart Living.

O analiză amănunțită sugerează că tulburările din partea frontală a creierului sunt comune printre pacienții care manifestă simptome neurologice de Covid-19.

Unele studii au descoperit că, pe lângă problemele legate de sănătatea mintală, pacienții recuperați pot manifesta simptome neurologice post COVID. Acestea includ  pierderea mirosului și a gustului, confuzie, accidente vasculare cerebrale, pierderea stării de conștiență, dureri de cap, probleme de concentrare și schimbări de comportament.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra, previziuni sumbre: „Trebuie să ne pr...

Efectele fiziologice cauzate de infecția cu virusul SARS-CoV-2 pot suprasolicita corpul, cauzând simptome ce au efecte negative asupra creierului. Acestea includ febra, nivelul scăzut de oxigen, cedarea organelor sau coagularea sângelui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private