duminică, noiembrie 1, 2020

Savanții de la instituții de prestigiu precum Harvard și MIT au testat pe oameni noul vaccin împotriva virusului HIV.

Ei au marcat rezultatele ca fiind promițătoare și au declarat că este o etapă importantă în acest domeniu. Au început testarea vaccinului pe 2600 de femei cu risc din sudul Africii. Imbokodo este numele testului vaccinului și rezultatele trebuie să fie gata până în 2021, scrie evz.ro.

Citește și:

Oamenii de știință speră că acest vaccin împotriva virusului HIV este, în cele din urmă pe drumul cel bun, după 35 de ani de la începerea epidemiei. Doar patru vaccinuri HIV au fost testate vreodată pe oameni, făcând din acest test un pas  important, datorită echipei internaționale de oameni de știință de la instituții precum Harvard și MIT.

Profesorul Dan Barouch, profesor de medicină la Școala Medicală Harvard, Boston și Centrul Medical Beth Israel Deaconess, a condus studiul, potrivit Dailymail. El a spus: “Aceste rezultate reprezintă o piatră de hotar importantă. Acest studiu arată cum noul vaccin a înregistrat rezultate imunitare foarte bune atât la om cât și la maimuțe.

Citește și:

Însă nu este cazul să tragem concluzii pripite. Vom fi prudenți, așteptăm cu nerăbdare rezultatele fazei 2b Imbokodo “, care va determina dacă acest vaccin va proteja sau nu oamenii împotriva dobândirii HIV.”

Oamenii de știință au recrutat 393 de adulti sănătoşi cu vârsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani de la clinicile din Africa de Est, Africa de Sud, Thailanda si SUA între februarie 2015 si octombrie 2015.

Citește și:

Speranța este că noul medicament poate fi un vaccin universal, deoarece este produs din mai mulți viruși HIV diferiți. Testele au arătat că toate vaccinurile testate au fost capabile să genereze răspunsuri imune anti-HIV la persoanele sănătoase.

Potrivit lui Avert, Marea Britanie are aproximativ 89.400 de persoane care trăiesc cu HIV. În mod alarmant, există dovezi că gradul de conștientizare și cunoașterea în privința HIV scade în Marea Britanie. Boala este cea mai răspândită în Londra, cu 40% dintre cei diagnosticați care trăiesc în capitală. Aproape unul din 50 de persoane care locuiesc în cartierul Lambeth are boala!

Dr. Michael Brady, directorul medical al Terrence Higgins Trust, a declarat: “Este încă foarte devreme pentru acest vaccin HIV, dar semnele sunt promițătoare și foarte puține studii fac progrese la testarea pe oameni care sunt expuși riscului de infectare cu HIV”. Rezultatele studiului au fost publicate în The Lancet.

Parteneri--