marți, iunie 15, 2021

Oamenii de știință nu contenesc să uimească, au mai înregistrat o reușită notabilă. Au transformat celulele de grăsime ale corpului uman în celule stem!

Potențialul acestora este uriaș, pot regenera țesutul

compromis din corp.

Mai întâi, celulele grase sunt recoltate din corp, sunt convertite în celule stem adulte, cu ajutorul unor agenți de creștere.

Apoi, celulele stem devin pluripotente, adică vor putea da naștere mai multor categorii de țesuturi.

Aceste celule stem pluripotente adulte pot da naștere oricărui alt tip de celulă sau țesut, vor putea repara orice țesut deteriorat din organism, inclusiv problemele de cord sau nervii spinali afectați.

Aceste celule vor putea repara articulații sau distrofia musculară.

Beneficiile celulelor stem recoltate din țesutul adipos sunt

studiate de cercetătorii din întreaga lume. Unii au trecut deja de la studiile pe animale la cele pe oameni. Un doctor din Germania a experimentat pe fiul său terapia cu celule stem din grăsime, dupa ce copilul s-a accidentat și și-a rupt ligamentele. În 4 săptămâni, cel mic s-a refăcut, spune doctorul.

Deocamdată în România nu sunt acceptate astfel de practici, însă cercetările sunt avansate. Specialiștii noștri vor să obțină celule care să fie folosite în tratarea infarctului miocardic, adicaă celule care să ajute refacerea mușchiului cardiac.

Ultimele stiri

Parteneri