joi, septembrie 29, 2022

Scandal TVR. Șeful Știrilor, cuvinte incalificabile la adresa unei jurnaliste profesioniste: „Marș, panaramă!”: „Aceste cuvinte mi-au provocat tahicardie, dispnee şi creşterea tensiunii arteriale”.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala MediaSind TVR au solicitat pe 25 august conducerii TVR demiterea de urgență a lui Cătălin Prisăcariu din funcția de șef al Știrilor TVR și convocarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea concedierii agresorului după ce au luat act de sesizarea membrului de sindicat din Societatea Română de Televiziune, Magdalena Moreh.

Te-ar mai interesa: A murit Alexandru Arșinel, la 83 de ani! „Zilele î...

Scandal TVR. Șeful Știrilor, cuvinte incalificabile la adresa unei jurnaliste profesioniste: „Marș, panaramă!”

Cătălin Prisăcariu, directorul  interimar cu atribuții de Director al Direcției Știri, a jignit-o pe jurnalista Magdalena Moreh, veritabil profesionist  în domeniul știrilor externe:

„Sunt jurnalist senior, ştiri externe, Direcţia Ştiri. Doresc să vă semnalez comportamentul intolerabil şi incalificabil al directorului de la ştiri, dl.Cătălin Prisacariu. Am fost jignită într-un mod inimaginabil, în repetate rânduri, de către dl. Prisacariu.

Menţionez ca NU am făcut nicio greşeală profesională, nu mi se poate imputa absolut nimic: nu am ratat vreo informaţie sau vreo ştire, am depus continuu eforturi pentru ca ştirile externe de la TVR să aibă conţinut, ţinută şi să fie interesante din toate punctele de vedere. Am răspuns oricăror solicitări, indiferent de oră sau context.

Te-ar mai interesa: Medic anestezist, acuzat de terorism medical! Un d...

Din cauza insultelor pe care mi le adresează şi a hărţuirii la care mă supune, fără un motiv logic, am ajuns în punctul în care, atâta vreme cât dl. Cătălin Prisacariu va deţine funcţia de director Ştiri, îmi e imposibil să-mi continui activitatea în această redacţie.

Prin urmare, supun atenţiei conducerii MEDIASIND abuzurile verbale fără precedent comise de dl.director interimar al Direcţiei Ştiri, Cătălin Prisacariu. Totodată, solicit sprijinul sindicatului pentru rezolvarea acestei situaţii inacceptabile şi cu efecte grave, atât asupra mea, ca angajat TVR, cât şi asupra bunului mers al activităţii de la Ştiri.

Te-ar mai interesa: Câștigător al premiului Nobel: Acesta este aliment...

Iată cel mai recent incident, deosebit de grav, petrecut pe 23 august, 2022, orele 19. Dl.director ne-a convocat la şedinţa de sumar. A întrebat daca avem un file despre cele 6 luni de la invazia rusă din Ucraina. I-am răspuns că, ţinând cont că a doua zi, pe 24 august, se împlinesc cele 6 luni, file-ul va fi, în mod firesc, pe 24 august.

Imediat, dl director Prisacariu a lansat o cascadă de injurii şi calomnii. Vă dau câteva exemple: “eşti o incompetentă”, „o incompetentă nenorocită”, „nu faci nimic”, “voi, la externe, nu faceţi nimic”, „marş, panaramă”, „ieși afară, panaramă”, “marș de aici”, “marş acasă” (în condiţiile în care mai aveam de stat nişte ore până la sfârşitul programului).

Te-ar mai interesa: Dispozitivul intrauterin: Riscurile și complicații...

Cuvintele “marş”  şi “panaramă” au fost repetate de cel puţin 8-10 ori. La adresa mea, desigur. Dl.director a avut această ieşire de faţă cu producătorii şi cu colega mea de la externe

Cuvintele incalificabile pe care mi le-a adresat dl. Prisacariu şi atitudinea plină de dispreţ faţă de eforturile depuse de mine şi de colega mea de tură, mi-au provocat: tahicardie, dispnee şi creşterea tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Moarte suspectă. Un medic cunoscut, din București,...

Ataşez adeverinţa medicală de la cabinetul TVR , cu starea mea post-conflict. Menţionez că sunt o persoană sănătoasă, fără antecedente de natură cardiacă sau nervoasă.”  se arată în sesizarea trimisă către MEDIASIND.

Cătălin Prisăcariu către Magdalena Moreh: „Te-ai pișat pe mine”

Jurnalista a precizat că nu este prima dată când este supusă agresiunilor din partea lui Cătălin Prisăcariu.

„Este cel de al doilea incident de acest gen. La sfârşitul lunii aprilie am avut criza de lombalgie  şi nu am putut veni la serviciu 5 zile, pentru că nu m-am putut mişca. De cum a debutat criza, normal că am luat legătura cu medicul meu de familie din TVR, care mi-a prescris tratamentul, imediat am anunţat şeful redacţiei de ştiri externe de-atunci şi pe toţi colegii din tură. Toată lumea a ştiut, tura nu a rămas descoperită, nu a fost nicio problemă.

Întrucât aveam zile de C.O. rămase de anul trecut, am recurs la acele zile, fără să cer concediu medical, pentru că mi-ar fi afectat salariul, iar eu sunt la minimul grilei. Când am revenit, am mers la dl.Prisacariu (a fost primul meu contact cu domnia sa) care a început să ţipe la mine, spunându-mi, printre alte mitocănii, “te-ai pişat pe mine, nu m-ai anunţat, nu semnez nicio zi liberă, cine te crezi, ieşi afară, afară ! Şi să nu mai vii aici decât când te chem eu !” Scena a avut loc în secretariatul ştirilor.

Menţionez că aveam Scrisoare Medicală de la doctorul de familie din TVR, în care era explicat tot episodul de lombalgie”.

Scandal TVR: Cătălin Prisăcariu nu va mai fi angajatul instituției publice de presă

După ce Scandalul „Marș acasă, panaramă” a fost mediatizat de toată presa, Dan Turturică, președintele-director general al TVR a anunțat că șeful Știrilor, Cătălin Prisăcariu,  va părăsi instituția.

Este „un caz de încălcare a legislației muncii și a deontologiei profesionale. Înțelegând gravitatea situației, președintele-director general Dan Cristian Turturică a anunțat membrii CA și pe președintele MediaSind TVR prezent la ședință, că începând de marți, 30 august 2022, Cătălin Prisăcariu nu va mai fi angajatul instituției publice de presă!”, a informat MediaSind, care solicitase în 25 august această măsură.

Potrivit MediaSind, acest caz grav nu este singurul în care este implicat șeful știrilor, acesta a mai jignit și a avut un comportament huliganic și împotriva altor angajați din TVR, chiar în timpul unei ședințe de sumar atunci când a avut o nouă criză de nervi, dar și împotriva liderilor de sindicat.

Cum se apără Cătălin Prisăcariu

Cătălin Prisăcariu a dat niște explicații pentru paginademedia.ro despre incidentul care au avut loc între el și Magdalena Moreh, martori fiind jurnaliști din subordine. El susține că nu a fost dat afară ci că a demisionat.

„Am anunţat conducerea SRTV la începutul lunii august că, din motive personale, voi renunţa la post în termen de câteva săptămâni, dar nu pot preciza data exactă negociată pentru plecare”.

Despre colega de la Externe, Magdalena Moreh, Prisăcariu susține că jurnalista „a dat măsura unei incompetenţe grave şi a unui tupeu pe măsură”.

„Şedinţa editorială invocată de Mediasind a fost mai intensă întrucât colega Magdalena Moreh a dat măsura unei incompetenţe grave şi a unui tupeu pe măsură: a argumentat că nu i se poate cere pe 23 august 2022 să documenteze şi redacteze un material despre marcarea a şase luni de război în Ucraina, cu menţionarea principalelor repere ale acelor şase luni de conflict, întrucât cele şase luni se împlinesc pe 24 august, adică „pe tura cealaltă”.

Care tură, deci, în viziunea dumneaei, ar trebui să compună materialul cu pricina exact în ziua evenimentului. Magdalena Moreh, de altfel, este expertă în lipsit de la serviciu fără justificare, chiar câte o săptămână, situaţii pe care, însă, nu le aduce la cunoştinţa cancerului cunoscut drept Mediasind”, a declarat Prisăcariu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private