Sari la conținut

Scandalul de dopaj al Simonei Halep ia o nouă amploare în urma acestor declarații. Expert WTP „„Fabricanții procesează intenționat substanțe interzise în suplimentele nutritive!”

„Fabricanții procesează intenționat substanțe interzise în suplimentele nutritive!” – aceasta este declarația singurului român expert acreditat de circuitul feminin WTA să efectueze teste doping.

Într-o ancheta marca ProSport,a fost găsită compania ce se ocupă de producerea și furnizarea suplimentelor proteice pentru Simona Halep.

„Contaminările suplimentelor nu sunt întâmplătoare! Fabricantul de suplimente nutritive apelează la tertipul de a introduce substanțe care îmbunătățesc performanța sportivă pentru ca produsele lui să fie cumpărate!”, afirmă specialistul român, care dorește să își păstreze anonimatul.

El face aceste dezvăluiri în baza contractului de confidențialitate cu organismele mondiale din sport, lipsa de scrupule a marilor comercianți care își permit să angajeze biochimiști, biologi moleculari și celulari, medici, farmaciști și experți în științele sportului pentru a crea autentice laboratoare clandestine.

Pledoaria de apărare a echipei angajată de Simona Halep

Avocații români și străini angajați de Simona Halep, precum și agenția delegată să identifice posibila contaminare a produselor ingerate de Simona la „US Open” au o nouă cale de atac pentru a justifica prezența cantității infime de „Roxadustat” în corpul ex-numărului 1 mondial la 29 august.

„Substanțele depistate și care conțineau Roxadustat au fost comandate de pe site-uri din China!”, este concluzia cercetătorilor care au identificat foarte rarele cazuri de dopaj cu medicamentul răspândit în ciclism și care este ierarhizat în categoria EPO (n.r. eritropoietină): anduranță, celule roșii, oxigenare rapidă, refacere după efort eficientă.

Fabio Taborre (Italia) și chilianul Carlos Oyarzun sunt primii doi sportivi suspendați după ce au fost testați pozitiv cu FG-4592 (Roxadustat):

„Trebuie să dovedești în scris faptul că dorești să folosești substanța în scopuri de cercetare”, punctează specialistul în asistență tehnică.

Reprezentantul companiei care vinde produsul FG-4592 pretinde că „Roxadustat nu ar trebui obținut decât cu motive întemeiate, fundamentate de cercetări științifice (n.r. Roxadustat se administrează sub formă de pastilă, spre deosebire de alte substanțe, care sunt injectabile)”.

„Sumele halucinant de mari pe care jucătorii de tenis le câștigă fie și pentru un meci pierdut la un Grand Slam, unde încasează 70.000 de euro, îi fac să riște ca să găsească mijloace secrete prin care să obțină combinații medicamentoase interzise pentru îmbunătățirea performanțelor”, precizează ofițerul doping care a efectuat teste la marile turnee de tenis din România cu adnotarea că „Roxadustat” a fost adăugat pe lista interzisă a „Agenției Mondiale Anti-Doping” (n.r. WADA) înainte ca medicamentul să fie aprobat în China pentru uz medical la 17 decembrie 2017.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel