duminică, mai 28, 2023

Grăsimea abdominală este și foarte periculoasă pentru sănătate, nu doar inestetică. Consider-o un semnal de alarmă pentru organele tale interne, care încep să fie invadate, sufocate, de celulele adipoase.

Și atenție! Grăsimea abdominală nu se dizolvă prin sport, ci prin alimentație. Exerciţiile fizice ţintite, precum clasicele abdomene, nu au niciun efect asupra grăsimii abdominale. Exerciţiile cardio sunt mult mai potrivite în acest sens sau simplele plimbări. Mersul pe jos este extrem de benefic.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar: Cu cât rămânem mai mult în trecut, în r...

Pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă, stilul de viață trebuie schimbat complet. Și fiindcă ea există, asta arată că până acum persoana are un aport caloric mult mai mare decât consumul. Burta apare când o persoană este sedentară, mănâncă mult sau hipercaloric și consumă alcool. Excesul de alcool, dulciuri sau fructe duc la apariția grăsimii abdominale.

Potrivit studiilor, există alimente care ajută persoana care dorește să scape de burtă. În primul rând, este nevoie de un consum de apă de minim 2 l, de eliminarea alcoolului, de somn sănătos, de noapte, dar și de introducerea acestor șase alimente care sprijină eliminarea grăsimii abdominale.

Te-ar mai interesa: Cele mai dificile zodii din horoscop. Mihai Voropc...

Apa cu lămâie

Este alegerea dimineții. Stimulează tractul gastro-intestinal, iar alimentele vor fi asimilate mai ușor și mai rapid. Apa cu lămâie are și un ușor efect diuretic, eliminând toxinele din corp.

Ciocolata neagră (de calitate, cu peste 70% cacao)

Taie pofta de mâncare, conține antioxidanți, stimulează metabolismul.

Afinele

Abundă în antioxidanți, intensifică arderile, iar rezultatul va fi un abdomen mult mai suplu.

Te-ar mai interesa: Bolile care se manifestă prin umflarea degetelor d...

Avocado

Ajută la reducerea inflamațiilor. Previne puseele glicemice, care pot determina organismul să depoziteze grăsime la nivelul abdomenului.

S-a dovedit că persoanele care adoptă o dietă bogată în grăsimi mononesaturate pierd mai uşor grăsimea abdominală. Astfel de alimente sunt: avocado, nucile, seminţele de dovleac şi de floarea- soarelui, măslinele, soia, ciocolata neagră, uleiul de măsline şi de rapiţă.

Te-ar mai interesa: Dr. Virgiliu Stroescu: ”Am rămas ULUIT când am afl...

Castravetele

Este un diuretic natural, combate retenția de apă din organism și ajută în cazurile de balonare.

Banana

Bogată în fibre, este sățioasă și poate înlocui o masă. Este o opțiune bună într-o dietă echilibrată. Ajută la slăbirea sănătoasă, are un gust delicios.

În cazul persoanelor cu diferite afecțiuni, orice dietă trebuie verificată de medicul curant. Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Te-ar mai interesa: Dietă Oprah. Vedeta este de nerecunoscut după ce a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private