vineri, septembrie 17, 2021

Care este tratamentul bolnavilor cu Covid-19 multe persoane se intreaba. Documentul oficial al Institutului Matei Balș a iesit la iveala.

Medicii din intreaga lume folosesc patru medicamente principale

pentru tratarea bolnavilor infectati cu noul coronavirus: Tamiflu, Kaletra, Chloroquine (Plaquenil) si Remdesivir.

Institutul “Matei Bals” a dezvoltat o schema de tratament pentru comunitatea medicala din Romania bazata pe cele patru medicamente care au dat rezultate in combaterea noului coronavirus.

Intreaga schema de tratament realizata de Institutul “Matei Bals”, impreuna cu indicatiile terapeutice este publicata in exclusivitate AICI

Medicamentele nu se gasesc in farmacii. Cele mai multe dintre ele sunt distribuite prin programele nationale de sanatate. Kaletra e un compus ce

e utilizat in tratarea HIV. Altele sunt experimentale, cum e Remdesivir. Acesta nu se distribuie decat cu acordul companiei producatoare. Tamiflu, cel mai cunoscut, se elibereaza exclusiv cu reteta.

Tamiflu. Este un antiviral care a fost folosit in 2013 pentru tratarea cazurilor de gripa aviara si H1N1. Este indicat sa fie folosit in primele 48 de ore de la declansarea infectie pentru a avea mai multe rezultate.

Kaletra este un medicament folosit in tratamentul impotriva infectarii cu HIV. Este compus, de fapt, din doua medicamente – Lopinavir si Ritonavir. Combinatia dintre cele doua

reprezinta o procedura de interventie si de preventie impotriva HIV.

Kaletra nu se gaseste in farmacii, dar este un medicament aflat pe lista programului national pentru tratarea persoanelor infectate cu HIV.

O cutie cu 120 de comprimate e listata cu un pret de 1.108,13 lei, iar un flacon cu doua solutii injectabile, una de Lopinavir si una de Ritonavir, costa 602,93 lei.

Lopinavir e cel care actioneaza impotriva virusului, Ritonavir avand de a incetini filtrarea primei substante de catre ficat pentru a o tine mai mult in organism, marindu-se posibilitatea de actiune impotriva virusului.

Citeste continuarea…

Ultimele stiri