Sari la conținut

Schema de tratament a bolnavilor de Covid-19. Documentul oficial al Institutului Matei Balș

a aparut
Primul infectat cu covid s-a infectat si a doua oara

Care este tratamentul bolnavilor cu Covid-19 multe persoane se intreaba. Documentul oficial al Institutului Matei Balș a iesit la iveala.

Medicii din intreaga lume folosesc patru medicamente principale pentru tratarea bolnavilor infectati cu noul coronavirus: Tamiflu, Kaletra, Chloroquine (Plaquenil) si Remdesivir.

Institutul “Matei Bals” a dezvoltat o schema de tratament pentru comunitatea medicala din Romania bazata pe cele patru medicamente care au dat rezultate in combaterea noului coronavirus.

Intreaga schema de tratament realizata de Institutul “Matei Bals”, impreuna cu indicatiile terapeutice este publicata in exclusivitate AICI

Medicamentele nu se gasesc in farmacii. Cele mai multe dintre ele sunt distribuite prin programele nationale de sanatate. Kaletra e un compus ce e utilizat in tratarea HIV. Altele sunt experimentale, cum e Remdesivir. Acesta nu se distribuie decat cu acordul companiei producatoare. Tamiflu, cel mai cunoscut, se elibereaza exclusiv cu reteta.

Tamiflu. Este un antiviral care a fost folosit in 2013 pentru tratarea cazurilor de gripa aviara si H1N1. Este indicat sa fie folosit in primele 48 de ore de la declansarea infectie pentru a avea mai multe rezultate.

Kaletra este un medicament folosit in tratamentul impotriva infectarii cu HIV. Este compus, de fapt, din doua medicamente – Lopinavir si Ritonavir. Combinatia dintre cele doua reprezinta o procedura de interventie si de preventie impotriva HIV.

Kaletra nu se gaseste in farmacii, dar este un medicament aflat pe lista programului national pentru tratarea persoanelor infectate cu HIV.

O cutie cu 120 de comprimate e listata cu un pret de 1.108,13 lei, iar un flacon cu doua solutii injectabile, una de Lopinavir si una de Ritonavir, costa 602,93 lei.

Lopinavir e cel care actioneaza impotriva virusului, Ritonavir avand de a incetini filtrarea primei substante de catre ficat pentru a o tine mai mult in organism, marindu-se posibilitatea de actiune impotriva virusului.

Citeste continuarea…

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel