Sari la conținut

Schimbări în desfășurarea ceremoniilor religioase, în contextul pandemic actual. Când vor avea loc anul acesta?

normalitate

În contextul pandemic actual, Papa Francisc a anunțat că anul acesta vor exista schimbări în desfășurarea ceremoniilor religioase. Liturghia din Ajunul Crăciunului va începe mai devreme, față de anii anteriori.

Potrivit Rador, în contextul pandemic actual, Suveranul Pontif va oficia ceremoniile religioase mai devreme, în acest an. Liturghia din Ajunul Crăciunului de la Bazilica Sf. Petru va avea loc în în seara zilei de joi, 24 decembrie, la ora 19:30, anunță ANSA. În mod normal, aceasta se desfășura cu două ore mai târziu, la 21:30.

Binecuvântarea „Urbi et Orbi”, din ziua de Crăciun de la ora 12.00, va fi acordată din Bazilică și nu din balconul central. Între timp, orarul Te Deum-ului va avea loc în data de 31 decembrie la ora 17.00 în Bazilică. Liturghia din 1 ianuarie și ceremonia religioasă de Bobotează se vor desfășura la ora 10.00 tot în Bazilica Sf. Petru. În aceste cazuri,  programul nomal rămâne neschimbat.

Biroul de presă al Vaticanului a anunţat însă că „Participarea la slujbe va fi foarte limitată” şi a precizat că participanţii, vor fi aleşi „conforme metodelor utilizate în ultimele luni şi a măsurilor de protecție adoptate din cauza situației sanitare”.

Cum vor arăta ceremoniile religioase în acest an?

În ceea ce privește desfășurarea ceremoniilor religioase, acestea vor avea loc „cu respectarea deplină a regulilor”, susține Monseniorul Mario Meini, președintele Conferinței Episcopale Italiene (CEI), conform Hotnews.

“Dacă liturghiile și întrunirile comunitare sunt supuse unei griji deosebite și prudenței, acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. În ultimele luni a devenit clar cum este posibil să celebrăm slujbele în condiții de siguranță, în deplină conformitate cu regulile. Suntem siguri că va fi așa și la următoarea celebrare a Crăciunului și va continua să fie un bun semn de solidaritate cu toată lumea”, a subliniat Meini, potrivit Rador.

Cu atât mai mult, Comisia Europeană recomandă ca, în acest an, ceremoniile religioase să fie transmise în alt mod, precum cel online, televizat sau Radio.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel