marți, decembrie 7, 2021

Doctorul Alexandru Rafila, reprezentant al PSD-ul, propus pentru funcția de Ministru al Sănătății, a anunțat că intenționează să schimbe modul în care funcționează actualul sistem sanitar. Acesta afirmă că Departamentul pentru Situații de Urgență trebuie redus în rolul pe care îl jocă în luare deciziilor în acest moment, întrucât intră peste competențele Ministerului Sănătății. Totodată acesta susține cu tărie că sunt necesare măsuri urgente pentru pregătirea sistemului sanitar pentru valul cinci.

Te-ar mai interesa: Ambasador LGTB în Parlamentul European, ședință fo...

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă.

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul administrației și internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să acces o astfel de soluție. Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Obligativitatea testării elevilor nu are o bază le...

Nu este atributul DSU să reglementeze modul de funcționare a sistemului de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila în exclusivitate la România TV.

Alexandru Rafila spune despre şeful DSU Raed Arafat că „îşi face bine treaba”

„Dânsul își face bine treaba în calitate de coordonator al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), însă este un lucru pe care trebuie să-l discutăm și să-l spunem foarte clar: dacă Ministerul Sănătății are responsabilitate pe sectorul de sănătate, deciziile trebuie să le ia Ministerul Sănătății, nu altă structură guvernamentală”, a declarat Arafat.

Te-ar mai interesa: Virulența noii variante Omicron, în comparație cu ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri