sâmbătă, septembrie 25, 2021

Se cere înființarea Comisiei de anchetă pentru falsificarea datelor pandemiei. „USR-PLUS are ocazia de dovedi transparența pe care au tot clamat-o”.

În cursul zilei de vineri, 16 aprilie, liderul deputaților PSD a cerut convocarea Birourilor Permanente Reunite pentru a se vota înființarea Comisiei de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei.

PSD cere înființarea Comisiei de anchetă pentru falsificarea datelor pandemiei

„Am solicitat astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite pentru a se vota înființarea Comisiei de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei, solicitată de PSD în urmă cu două săptămâni și tergiversată de majoritatea parlamentară.

În noul context, USR-PLUS are ocazia de a face dovada transparenței pe care au tot clamat-o, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt.

Luni pot demonstra că nu folosesc „principiul transparenței”, doar ca pe un instrument de șantaj sau vendetă politică, votând solicitarea PSD de înființare a comisiei de anchetă. Românii au dreptul să știe adevărul!”, a scris Alfred Simonis pe contul său de Facebook.

Vlad Voiculescu: Există diferențe fundamentale între numerele raportate și cele reale

Reamintim că în cadrul unei conferințe de presă, din ziua de vineri, 16 aprilie, Vlad Voiculescu a făcut primele declarații după ce a fost demis din funcția de ministru al Sănătății. Acesta a declarat că există diferențe substanțiale între numărul real al deceselor și cel raportat oficial.

Vlad Voiculescu solicită ministrului interimar să efectueze reevaluarea metodologiei de raportare a deceselor. Vlad Voiclescu a făcut această cerință ca urmare a observării unor diferențe substanțiale între numărul raportat și cel real.

„O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă, de asemenea, funcția de prim-ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale, anul trecut, cu privire la raportarea deceselor, a deceselor din spitale COVID-19.

Nu aş vrea să arunc numere, pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru. Dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale între numerele raportate și cele reale. Există o metodologie, nu acuz, nu lansez absolut nici o acuzație, există o metodologie care trebuie reevaluată, atâta tot”, a spus Vlad Voiculescu, potrivit Rador.

Ultimele stiri