marți, septembrie 22, 2020

Regal al urologiei europene, la Cluj Napoca – 10-12 octombrie 2018. Congresul Naţional- ROMURO şi cel european-CEM reunesc peste 850 de urologi

Trei zile în care Cluj-Napoca devine Capitala Europeană a Urologiei. Peste 850 de urologi din 18 ţări. Speakeri de top din ţară şi din străinătate. Cele mai noi informaţii şi rezolvări de cazuri complexe din urologia europeană. Sesiune specială de live şi semi live surgery (transmisii în timp real din 3 blocuri operatorii şi 6 intervenţii de chirurgie robotică şi laparoscopică).

Citește și:

Zeci de lucrări sub formă de postere moderate, lucrări video, precum şi un număr considerabil de cursuri de specialitate de ultimă oră.

Evenimentele medicale de marcă, ediţia-34 a Congresului  Naţional de Urologie-ROMURO 2018 şi ediţia-18 a Congresului Central European de Urologie-CEM 2018 reunesc în perioada 10-12 octombrie, la Cluj Napoca, în incinta complexului Grand Hotel Napoca, aproximativ 900 de urologi de top din 18 ţări europene : Austria, Cehia, Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit , Olanda, Israel, Serbia , Ucraina, Republica Moldova şi România.

Citește și:

Cea de-a 34-a ediţie a Congresului  National de Urologie ROMURO 2018

Sub egida Asociaţiei Române de Urologie (ARU), Congresul Naţional de Urologie ROMURO 2018, manifestare ştiinţifică recunoscută şi inserată pe agenda EAU (European Association of Urology), al cărei organizator este Asociaţia Română de Urologie(ARU) îşi va deschide porţile, în premieră, mâine 10 octombrie, 2018, la Cluj Napoca. Aflat la cea de-a-34-a ediţie, evenimentul se bucură de prezenţa a peste 500 de urologi români, precum şi de o delegaţie de 20 de urologi din Republica Moldova.

Citește și:

„Congresul Naţional de Urologie ROMURO , eveniment cu participare internaţională, înregistrează, în fiecare an un interes crescut din punct de vedere al cercetării ştiinţifice urologice şi implicit al dezvoltării practicii clinice,  anunţându-şi prezenţa şi în 2018,  peste 500 de medici urologi, atât din ţară, cât şi din străinătate, ceea ce denotă, cu siguranţă, o continuă şi asiduă preocupare a urologilor români în ceea ce priveşte noile abordări clinice şi ale cercetării ştiinţifice la nivel european ” a declarat Acad I.Sinescu, Preşedintele  Asociaţiei Române de Urologie.

Nivelul ştiinţific ridicat al Congresului ROMURO va fi amplificat şi de prezenţa unor  personalități ale urologiei europene care vor aduce în prim plan cele mai noi descoperiri şi perspective ştiinţifice din acest vast domeniu medical. Prof. Ottavio de Cobelli și Prof. Victor Deliu Matei din Italia (actualități în domeniul chirurgiei robotice urologice), Andrei Nadu și Endre Neulander din Israel (noutăți în abordarea terapeutică a cancerului renal, respectiv prostatic), Thomas Bschleipfer din Germania (noutăți interdisciplinare în abordarea incontinenței urinare).

Intervenţii chirurgicale transmise video în timp real

În cea de a doua zi a Congresului Național al ARU, joi, 11 octombrie, ora 14, manifestarea va atinge cote înalte, prin crearea unui plus de adrenalină ştiinţifică, participanţii urmând să fie conectaţi, în direct, la intervenţii chirurgicale de înaltă ţinută medicală.  În acest sens şi în calitate de gazdă, urologii clujeni, sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, au organizat o sesiune specială de live surgery prin care, operații efectuate la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca vor fi transmise în sala de congres din incinta complexului Grand Hotel Napoca.

„Acest „bonus” din partea Universității și a celor două mari spitale din  Cluj-Napoca este destinat nu numai urologilor români participanți la Congresul ARU, ci și celor peste 350 de urologi de peste hotare care și-au anunțat deja participarea la Congresul Central-European de Urologie, care va avea loc anul acesta tot aici, la Cluj-Napoca, în cursul zilei de vineri, 12 octombrie. Experiența pe care colectivul de urologi de la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca o are în organizarea de simpozioane internaționale, cu sesiuni de live surgery, de chirurgie robotică și laparoscopică urologică, sper să își spună cuvântul, iar cele 6 operații live plus cele 6 operații semi-live să satisfacă pe deplin exigențele auditoriulu” a declarat prof.dr. Ioan Coman, Preşedintele Congresului ARU şi Co-Preşedinte al Congresului Central European de Urologie CEM 2018.

Vor fi transmise în direct din trei săli de operații ale Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, 6 intervenții laparoscopice 3D-HD: – cistectomie radicală laparoscopică, urmată de – derivație urinară ileală continentă (operator Piotr Chłosta din Polonia, pentru un caz de cancer vezical infiltrativ); – nefrectomie parțială laparoscopică pentru o tumoră mediorenală (Andrei Nadu- -Israel) – nefrectomie radicală pentru o tumoră renală voluminoasă (Endre Holman – Ungaria).

Cele două sesiuni de semi-live surgery sunt dedicate chirurgiei robotice laparoscopice, dar și terapiilor laser în urologie.

A-18-a ediţie a Congresului Central European de Urologie

Apogeul științific al acestui regal al cercetării urologice îl va reprezenta cea de-a 18-a ediţie a Congresului Central European de Urologie (CEM 2018) care se desfășoară sub egida Asociației Europene de Urologie (EAU). Astfel, celor peste 500 de urologi români li se vor mai adăuga vineri, 12 octombrie, peste 350 de urologi din țări precum Austria, Cehia, Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit , Olanda, Israel, Serbia şi Ucraina .

„ Este remarcabil faptul că, în anul Centenarului Marii Uniri, România reuşeşte să realizeze o manifestare medicală atât de amplă şi să unească aici, în inima Ardealului, la Cluj Napoca, peste 850 de cercetători ştiinţifici, profesori şi medici urologi de top, din 18 ţări europene şi am convingerea şi mândria că, urologia românească, superpozabilă celei din ţări dezvoltate din Europa, dar şi din întreaga lume, rămâne, prin valorile sale trecute, actuale şi viitoare, un pilon redudabil în crearea punţilor cercetării ştiinţifice medicale la nivel mondial” a menţionat  Acad. I. Sinescu, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, Preşedintele ARU si Presedintele CEM 2018.

“Dacă ne întoarcem în timp, putem observa că în urmă cu peste trei decenii, urologia românească, dar şi cea europeană, ca de altfel şi alte specialităţi din medicină, aveau o cu totul altă consistenţă, teoretică şi practică, iar astăzi, datorită cercetării ştiinţifice medicale şi a dezvoltării în ansamblu a tuturor domeniilor de activitate, şi urologia modernă cuantifică performaţe direct proporţionale”a reiterat Preşedintele ARU, Acad.I.Sinescu.

Atât prin numărul mare de participanți sosiţi la Cluj din toată Europa, cât și prin valoarea lucrărilor științifice pe care personalități de marcă ale urologiei europene le vor prezenta în cadrul acestui congres, manifestarea medicală poate fi considerată una de top din perspectiva cercetării ştiinţifice aprofundate.

Parteneri