Sari la conținut

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

bani
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de categoria de animale, însă toate sumele sunt prevăzute în Planul Național Strategic 2023-2027.

Fermierii care cresc bivolițe pot primi sume frumușele pentru acestea. În Planul Național Strategic 2023-2027 se precizează că se oferă 70,24 de euro per UVM pentru evitarea mulsului traumatizant și bunăstarea ugerului. Totodată, se oferă 38,46 euro pe UVM și pentru sănătatea mieilor.

22,13 euro per UVM pentru îmbunătățirea suprafeței de odihnă. Fermierii pot beneficia de sume cuprinse între 130 și 240 de euro, echivalentul a aproximativ 1.330 de lei.

Care sunt condițiile care trebuie întrunite

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii  și ce condiții trebuie să îndeplinească. Trebuie îndeplinite și alte cerințe, menite să asigure bunăstarea animalelor. Spre exemplu, statul alocă 1.330 de lei în cazul în care animalul are un spațiu corespunzător și trăiește în condiții favorabile.

Așadar, se acordă 174,04 euro pe unitatea de măsură (UVM) pentru o prelungire de minimum 15% din suprafața disponibilă atribuită fiecărui animal.

Se acordă, în plus, o finanțare de 18,22 euro pe unitate de animal (UVM) în vederea îmbunătățirii condițiilor de odihnă pentru animale și de 55,53 euro per UVM pentru asigurarea unor rații de hrană optime pentru a îmbunătăți starea de bine și a reduce emisiile gazelor cu efect de seră, potrivit sursei.

Nutriționiștii subliniază avantajele pe care le aduce consumul de lapte de bivoliță, acesta fiind un produs bogat în calciu și care poate furniza o puternică protecție contra bolilor cardiovasculare. Și carnea de bivoliță este sănătoasă, având un conținut redus de colesterol și o consistență mai slabă.

Laptele de bivoliță este considerat o opțiune excelentă pentru a completa o dietă sănătoasă; numeroasele sale beneficii includ:

  • Controlul proliferării bacteriene datorită conținutului ridicat de lecitină.
  • Îngrijirea oaselor, a dinților și a gingiilor datorită nivelului său de calciu.
  • Reducerea tensiunii arteriale.
  • Favorizarea creșterii unghiilor și a reînnoirii celulelor pielii datorită conținutului său de zinc.
  • Oxigenarea celulelor datorită sursei sale naturale de B2.
  • Reducerea diabetului, a bolilor de inimă și a alergiilor; contribuie, de asemenea, la dezvoltarea psihomotorie a copiilor, printre alte multiple beneficii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel