Categories: Expertul zilei

Secrete dezvăluite de Dr. Mihaela Bilic care dau rezultate în bucătărie. Uite ce trebuie să faci ca să nu te usture ochii de la ceapă

Cu o carieră impresionantă în medicină, dr. Mihaela Bilic aduce contribuții valoroase pentru îmbunătățirea sănătății. Recent, medicul a dezvăluit câteva secrete care dau rezultate în bucătărie.

Fară cunoștințe în materie de gatit, orice rețetă poate să fie dificilă. Dr. Mihaela bilic, medic nutriționist a dezvaluit, pe Facebook, trucuri banale de gătit pe care oricine trebuie sa le știe.

Dr. Bilic: Aveți de tocat ceapă și nu vreți să vă apuce plânsul?

Sursa foto: arhiva DoctorulZilei

Secrete de bucătărie dezvăluite de dr. Mihaela Bilic

„Când gătești mai și greșești. Însă din greșeli învățăm și acumulăm experiență…ca data viitoare să ne fie mai ușor! Împărtășesc cu voi câteva secrete care dau rezultate în bucătărie:

  • Ați făcut o mâncare sau un sos în care ați scăpat din greșeală prea multă sare? Nu-i problemă, puneți un cartof crud în cratiță și lăsați-l câteva minute, excesul de sare va dispărea!
  • Aveți de tocat ceapă și nu vreți să vă apuce plânsul? Băgați ceapa tăiată în două timp de 10 minute la congelator și adio lacrimi!
  • Ouăle puse la fiert au mereu coaja crăpată? Avem ac de cojocul lor! Înțepați-le înainte de fierbere cu un ac și coaja va rămâne intactă.
  • Peștele afumat sau jambonul sunt prea sărate? Se rezolvă cu un pic de lapte! Țineți-le în lapte rece timp de 30 minute și ați rezolvat problema!
  • Ați rămas fără gălbenuș de ou și nu știți cu ce să ungeți produsele de patiserie înainte să le băgați la cuptor? Cafeaua rece întinsă cu pensula ajută aluatul să se rumenească spectaculos!

Recent, dr. Mihaela Bilic a spus secretul pentru ca friptura la grătar să iasă foarte fragedă și gustoasă.

„Secretul nu stă în condimente, ci în fezandare. Fezandare înseamnă să o lăsăm măcar 12 ore în contact cu un mediu acid. Mulți folosesc zeamă de lămâie, oțet, vin.
Eu o să vă arăt un ingredient secret, iaurtul. Da, dragii mei, iaurtul are aciditate, are mult calciu și are și acele culturi bacteriene, bacteriile lactice care fac probabil un proces suplimentar.

Avem nevoie de această predigestie a proteinelor. Carnea are proteine, iar în momentul în care o punem într-un mediu acid începe predigestia. Automat, bucata de carne care a stat în contact cu mediul acid, va fi mai fragedă si gustoasă”, a explicat Mihaela Bilic pe Instagram.

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

3 ore ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

3 ore ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

4 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

4 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

5 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

5 ore ago

Citeste si: