vineri, februarie 3, 2023

Procesul natural de îmbătrânire poate fi încetinit prin alimentarea organismului cu anumite substanțe esențiale care susțin regenerarea celulară. Pe parcursul vieții noastre, celulele mor și se reînnoiesc odată la aproximativ 1 an și jumătate-doi ani. În prima parte a vieții, acest fenomen se întâmplă cu ușurință, însă odată cu înaintarea în vârstă, funcțiile organismului de a se regenera scad. Care sunt regulile pentru longevitate și o sănătate de fier, potrivit academicianului Ovidiu Bojor?

Ovidiu Bojor, fitoterapeut și renumit academician român, explică importanța acizilor și a anumitor substanțe nutritive pentru organism. Odată cu înaintarea în vârstă, reînnoirea celulelor se poate realiza cu dificultate. De aceea, este important să suplimentăm organismul cu acizii și antioxidanții care favorizează regenerarea celulelor și prelungesc, implicit, durata vieții. Iată care sunt regulile pentru longevitate și tinerețe fără bătrânețe!

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Acizii nucleic, reponsabili pentru regenerarea celulelor

Potrivit cercetătorilor, o celulă umană moare și este înlocuită de o celulă sănătoasă, nouă, odată la 1 an și jumătate-2 ani. Totuși, înaintarea în vârstă deteriorează procesul natural de regenerare a organismului. Acizii nucleici sunt responsabili pentru regenerarea celulelor și, de aceea, este esențial ca organismul să primească aportul necesar odată cu înaintarea în vârstă.

Acizii nucleici se regăsesc în germeni de grâu, pâine integrală, alge marine, fulgi de ovăz, ciuperci, leguminoase, soia, fasole, linte, mazăre, spanac, andive, în miere şi sucuri de fructe, în ouă şi produse lactate.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

Regulile academicianului Ovidiu Bojor pentru longevitate

Evită carnea după 40 de ani!

„Carnea conţine în ea moartea animalului ucis. Consumatorii de carne, s-a dovedit, sunt mult mai agresivi. Celebrul medic japonez George Oshawa susţine, de altfel, că hrana ideală pentru persoanele în vârstă ar trebui să constea 60% în cereale nedecorticate,  30% în legume, fructe şi seminţe şi doar 10% în ouă, lapte şi carne”, afirmă Ovidiu Bojor, academician, potrivit Adevărul.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

Longevitatea depinde de un stil de viață complet, nu numai de alimentație!

„Studiul mi-a dovedit însă că disciplina muncii, a meselor şi a somnului este favorabilă longevităţii. Eu am instituit regula celor trei opturi: 8 ore de somn,  8 ore de muncă şi 8 ore de odihnă activă. O respect. Când simt că am obosit,  mă întind în pat, aplic câteva tehnici din yoga şi adorm atât de profund că pot suna şi telefoanele, nu le aud.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

După jumătate de oră, sunt iar proaspăt şi mai pot lucra încă 4-5 ore. Seara, nici nu-mi pun ceasul să sune. Ceasul meu interior funcţionează aşa de bine că e suficient să-mi propun o oră de trezire şi mă trezesc la timp”, a adăugat academicianul Ovidiu Bojor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private