Sari la conținut

Secretul celor mai aromate și gustoase ouă prăjite. Rețeta pe care trebuie să o încercați

ou
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
truc pentru oua prajite

Secretul celor mai aromate și gustoase ouă prăjite. Rețeta pe care trebuie să o încercați neapărat. Secretul este la îndemâna oricui și nu necesită un cost exagerat. Experții vin cu idei ușoare. Această rețetă de ouă prăjite poate fi și mai savuroasă dacă adăugați acest ingredient secret.

Delicioasele ouă prăjite se mândresc cu acel contrast dintre albușurile crocante și gălbenușuri curgătoare. Dar există un secret pentru a face acest mic dejun clasic și mai gustos.

Pe rețelele de socializare există zeci de variante și de rețete pentru a prăji ouă și a le duce la un alt nivel prin adăugarea unor ingrediente. Există un truc de gătit care vă va ajuta să uitați pentru totdeauna de lipirea grăsimii în tigaie.

Cum poți face ouă prășite în supă de pui?

omleta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zișlei

Încearcă o nouă abordare care va da unui fel de mâncare familiar o aromă și o savoare cu totul noi. Iată cum să faci omletă perfectă fără ulei vegetal, untură sau unt.

Cum și pe ce să prăjiți ouăle amestecate pentru a le face foarte gustoase

Secretul este să folosiți supă de carne fierbinte în loc de ulei vegetal. Acesta va crea un abur, care va găti delicat ouăle, și va da, de asemenea, mâncării o aromă plăcută de carne.

  • Se încinge o tigaie la foc mediu.
  • Turnați aproximativ o jumătate de cană de supă de carne fierbinte. Acesta poate fi supă de pui, de vită sau de legume – după gust.
  • Când supa începe să fiarbă ușor, bateți ușor ouăle.
  • Se adaugă sare și piper după gust și se acoperă cu un capac.
  • Gătiți timp de 2-4 minute, în funcție de gradul dorit de gălbenuș.

În cazul în care gătiți omletă, preparatul vor ieși pufos, fraged și incredibil de gustos, fără niciun strop de grăsime. Ceea ce este minunat pentru cei care își urmăresc silueta sau evită mâncarea prăjită, potrivit visitcheilenerei.ro.

Mai multe sfaturi

omletavs ou fiert
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Dacă doriți să faceți un fel de mâncare gourmet, puteți folosi ouă de prepeliță.
Adăugați un vârf de usturoi sau turmeric la supă pentru o aromă mai bogată.
Serviți cu pâine prăjită sau toast. Este o adevărată plăcere să înmoi o bucată de pâine crocantă în acest preparat.
Dacă nu aveți supă, puteți înlocui cu apa și condimente și câteva picături de sos de soia.

Cu această metodă, nu vor exista pete de fum sau de grăsime. Iar gustul mâncării gătite vă va surprinde plăcut întreaga familie. Încercați-o cel puțin o dată și nu veți mai dori să vă întoarceți la vechile metode de gătit ouă.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel