Secretul din alimentaţia persoanelor cu diabet. Cele mai bune alimente care reduc nivelul de zahăr din sânge

Diabetul este o boală metabolică ce se carecterizează prin glicemie crescută în mod constant. Acest lucru afectează sistemul endocrin din cauza nivelului mare de zahăr în sânge provocat de producţia insuficientă de insulină, un hormon secretat de pancreas.

Cea mai comună formă de diabet este cea de tip II, non-dependent de insulină, iar simptomele apar atunci când există o deficienţă crescută de insulină. În primele faze ale bolii, acest hormon este produs în cantităţi normale, dar cu timpul nu mai ajunge în sânge.

Diabetul de tip 2 necesită un control strict al alimentației, iar anumite alimente pot reduce nivelul de zahăr din sânge.

Medicul Klaus Kaufmann menționează că tot mai multe cercetări se concentrează asupra sănătății microbiomului intenstinal, asupra alimentelor care ajută la îmbunătățirea funcției intestinale, reducând nivelul de zahăr din sânge.

„Recent, există un număr tot mai mare de cercetări care se concentrează asupra sănătății microbiomului intestinal. Alimentele fermentate ajută la îmbunătățirea funcției intestinale, reducând în același timp nivelul de zahăr din sânge”, explică Dr. Klaus Kaufmann.

Secretul din alimentaţie: timp mai lung de digerare a carbohidraților

Totodată, el explică despre studiile publicate deja, adăugând că unul dintre acestea a constatat că ceaiul kombuchea a fost asociat cu un timp mai lung de digerare a carbohidraților, reducând asfel nivelul de zahăr din sânge.

Un studiu publicat în revista Diabetes Care a constatat că schimbările în microbiomul intestinal ajută la reducerea riscului de obezitate și de diabet de tip 2. Un alt studiu pe model animal a constatat că kombucha a fost asociată cu un timp mai lung de digerare a carbohidraților, ceea ce reduce nivelul de zahăr din sânge”, adaugă expertul.

Potrivit medicului, varza și alte legume fermentate ajută la scăderea glicemiei prin îmbunătățirea funcției pancreatice, scrie Exquis.ro. Totodată, el a împărtășit un studiu publicat în revista Nutrition Research care a arătat că produsele din soia fermentată cresc secreția de insulină și reduc rezistența la insulină în diabet.

Cercetătorii notează că beneficiile lor se pot datora schimbărilor care au loc în structura anumitor molecule de flavonoide din soia. De asemenea, alte opțiuni de alimente fermentate includ produse lactate, tempeh, pastă miso și kimchi.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

8 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

8 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

9 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

9 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

10 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia