Sari la conținut

Secretul longevității celui mai vârsnic fotbalist din lume. Ritualul său după fiecare masă

Kazuyoshi Miura este cel mai vârstnic fotbalist din lume și are un secret bine păstrat de ani de zile pe care îl respectă cu strictețe. Japonezul de 56 de ani tocmai s-a transferat la o echipă din Portugalia și a uluit întreaga planetă cu capacitatea sa de efort la o vârstă atât de înaintată.

Japonezul Kazuyoshi Miura, cel mai bătrân fotbalist din lume se trezește la 5 dimineața, când își ia și micul dejun pregătit de un nutriționist personal.
„King Kazu” bea doar „apă specială” importată din Italia și face dușuri reci după antrenamente.

Planurile radicale de dietă și fitness l-au ajutat pe Kazuyoshi Miura să-și țină sub control vigoarea și capacitatea de efort și să poată rezista 90 de minute pe teren la 56 de ani.

Legenda „Regelui Kazu” merge mai departe

Legenda „Regelui Kazu” tocmai a luat o nouă turnură, presa sportivă anunțând că japonezul Kazuyoshi Miura s-a alăturat echipei portugheze din a doua divizie Oliveirense.

El a fost împrumutat de la clubul din Japan-League Yokohama FC, la doar o lună înainte de împlinirea a 56 de ani.
Fostul internațional japonez va intra în cel de-al 38-lea sezon al său ca fotbalist profesionist. Potrivit CNN, Portugalia este cea de-a șasea țară în care „King Kazu” activează, după ce a jucat deja în Brazilia, Japonia, Italia, Croația și Australia.

„Voi face eforturi pentru ca oamenii să mă poată vedea jucând genul meu de fotbal, chiar și într-un mediu nou”, a transmis Kazuyoshi Miura într-un comunicat de presă.

Ce dietă și ritual are după masă Kazuyoshi Miura

Dieta lui Kazuyoshi Miura este bogată în proteine, cu conținut scăzut de grăsimi, conține file de friptură și salate. Jucătorul a declarat că, dacă nivelul de fier este vreodată scăzut, va căuta pur și simplu un restaurant local și va mânca niște ficat.

The New York Times relatează că după fiecare antrenament Miura intră într-o baie de gheață și apoi bea o apă carbogazoasă specială din Italia, pe care o numește „suc de portocale”.

Se pare că Miura își verifică propria greutate și grăsimea corporală de câte cinci ori pe zi pentru a se asigura că nu pierde controlul.

Cunoscut drept „Regele Kazu” în Japonia, Kazuyoshi Miura este un erou de tip „cult” pe plan național, fiind recunoscut pe scară largă pentru succesul din J-League.

Încă de la întoarcerea din Brazilia în țara natală, el a fost numit Cel mai valoros jucător în primul sezon din J-League, învingându-l pe celebrul Gary Lineker.

Potrivit sursei citate, la meciurile echipei Yokahoma participau peste 4.000 de fani dacă Miura era inclus între primii 11 jucători.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel