Sari la conținut

STUDIU: Cât de eficient este serul Pfizer împotriva tulpinii Omicron?

Proces cu Pfizer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Proces cu Pfizer

Vaccinarea anti-COVID este cea mai bună metodă de a obține protecție împotriva virusului SARS-CoV-2. Cu toate acestea, mutațiile virusului ar putea fi rezistente în fața serurilor. Odată cu apariția variantei Omicron, cercetătorii au analizat eficacitatea vaccinurilor existente.

Compania farmaceutică Pfizer a studiat gradul de eficacitate împotriva variantei Omicron, ultima mutație descoperită.

În urma cercetărilor, specialiștii au descoperit că vaccinul Pfizer are o eficiență de aproximativ 70% împotriva cazurilor grave de infectare cu Omicron.

Vaccinul Pfizer, eficiență de 70% împotriva variantei Omicron

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer este eficient în proporție de 70% împotriva cazurilor grave de infectare cu Omicron – arată un studiu făcut în Africa de Sud unde a fost descoperită noua tulpină, comunică RRA.

Cercetarea a fost făcută de cea mai importantă companie privată de asigurări de sănătate din țară, Discovery, împreună cu oameni de știință de la Consiliul de cercetare medicală din Africa de Sud.

Studiul sud-african se bazează pe rezultatele a 78.000 de teste PCR obținute între 15 noiembrie și 7 decembrie și arată că o doză dublă a vaccinului Pfizer are 70% eficiență împotriva cazurilor grave de infectare cu Omicron care necesită spitalizare, față de 93% până acum.

În ce privește riscul de contaminare, vaccinul de la Pfizer ar oferi doar 33% protecție pentru tulpina Omicron, față de 80% pentru Delta. Oamenii de știință sud-africani spun însă că gravitatea cazurilor de infectare cu Omicron este cu 25% mai mică decât în cazul Delta, ceea ce este încurajator.

Totuși, din cauza vitezei cu care se răspândește Omicron, autoritățile medicale trebuie să ia măsuri pentru ca spitalele să nu mai fie copleșite.

Guvernul de la Pretoria a anunțat că o a treia doză de vaccin va fi administrată din ianuarie, pentru populația de aproape 60 de milioane de locuitori, imunizată în proporție de aproximativ 25%.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel