luni, noiembrie 29, 2021

Șeful OMS: Pandemia a provocat mai multe “traume în masă” decât al Doilea Război Mondial. Fiecare „individ” a fost afectat

În contextul pandemiei de coronavirus șefii tot mai multe țări au

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunul...

început să se gândească la modul în care ar trebui să țină cont de impactul pandemiei asupra economiei și sănătății mintale. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a vorbit vineri despre acest subiect. Acesta a spus că pandemia de coronavirus a provocat traume în masă la o scară mai mare decât al Doilea Război Mondial, iar impactul va dura “mulți ani de acum încolo”.

Pandemia a provocat mai multe “traume în masă” decât al Doilea Război Mondial

„După cel de-al doilea război mondial, lumea a suferit traume în masă, deoarece

Te-ar mai interesa: Specialist român, avertizare sumbră: Omicron ajung...

al doilea război mondial a afectat multe, multe vieți. Și acum, cu această pandemie COVID, cu o magnitudine mai mare, au fost afectate mai multe vieți”, a declarat directorul general al OMS, potrivit cnbc.com.

Șeful OMS: Fiecare individ de pe suprafața lumii a fost afectat

„Aproape întreaga lume este afectată, fiecare individ de pe suprafața lumii a fost de fapt afectat. Și asta înseamnă traume în masă, chiar mai mari decât ceea ce a trăit lumea după cel de-al doilea război mondial.  Și atunci când există traume în masă, acestea afectează comunitățile pentru mulți ani de acum înainte”,

Te-ar mai interesa: Omicron, pe cale să provoace o nouă pandemie?! Med...

a mais spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Adjuncții lui Tedros au subliniat că ar trebui să se acorde prioritate sănătății mintale.

„Răspunsul este absolut da. Există variații în ceea ce privește impactul pe care acest lucru l-a avut asupra indivizilor, indiferent dacă au pierdut pe cineva drag, un membru al familiei sau un prieten din cauza acestui virus. Fie că și-au pierdut slujba, copiii care nu au fost la școală, oameni care sunt obligați să rămână acasă în situații foarte dificile”, a spus Maria Van Kerkhove, șefa unității OMS pentru boli emergente și zoonoză.

Sănătatea mintală

Te-ar mai interesa: 39 de români vor ajunge în România mâine, din Afri...

a populației, problemă majoră pe termen lung

Kerkhove a adăugat că lumea se află încă în „faza acută” a pandemiei, când virusul străpunge comunitățile, ucigând zeci de mii în fiecare săptămână. Ea a adăugat, totuși, că sănătatea mintală va apărea ca o problemă majoră pe termen lung, spunând că „trebuie să se pună mult mai mult accentul din partea guvernelor, a comunităților, a familiilor, a persoanelor care să aibă grijă de bunăstare.”

Dr. Mike Ryan, director executiv al programului de urgență pentru sănătate al OMS, a îndemnat oamenii să nu evidențieze doar problema problemelor de sănătate

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută l...

mintală ale pandemiei. Ci să discute și despre soluții.

„Este un lucru să spunem că sănătatea mintală și sănătatea psihologică este sub presiune. Este adevărat. Dr și opusul trebuie să fie ceea ce facem pentru a sprijini și a oferi sprijin psihosocial oamenilor și comunităților”, a spus acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri