Sari la conținut

Șeful OMS: Pandemia a provocat mai multe „traume în masă” decât al Doilea Război Mondial. Fiecare „individ” a fost afectat

Șeful OMS: Pandemia a provocat mai multe „traume în masă” decât al Doilea Război Mondial. Fiecare „individ” a fost afectat

În contextul pandemiei de coronavirus șefii tot mai multe țări au început să se gândească la modul în care ar trebui să țină cont de impactul pandemiei asupra economiei și sănătății mintale. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a vorbit vineri despre acest subiect. Acesta a spus că pandemia de coronavirus a provocat traume în masă la o scară mai mare decât al Doilea Război Mondial, iar impactul va dura „mulți ani de acum încolo”.

Pandemia a provocat mai multe „traume în masă” decât al Doilea Război Mondial

„După cel de-al doilea război mondial, lumea a suferit traume în masă, deoarece al doilea război mondial a afectat multe, multe vieți. Și acum, cu această pandemie COVID, cu o magnitudine mai mare, au fost afectate mai multe vieți”, a declarat directorul general al OMS, potrivit cnbc.com.

Șeful OMS: Fiecare individ de pe suprafața lumii a fost afectat

„Aproape întreaga lume este afectată, fiecare individ de pe suprafața lumii a fost de fapt afectat. Și asta înseamnă traume în masă, chiar mai mari decât ceea ce a trăit lumea după cel de-al doilea război mondial.  Și atunci când există traume în masă, acestea afectează comunitățile pentru mulți ani de acum înainte”, a mais spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Adjuncții lui Tedros au subliniat că ar trebui să se acorde prioritate sănătății mintale.

„Răspunsul este absolut da. Există variații în ceea ce privește impactul pe care acest lucru l-a avut asupra indivizilor, indiferent dacă au pierdut pe cineva drag, un membru al familiei sau un prieten din cauza acestui virus. Fie că și-au pierdut slujba, copiii care nu au fost la școală, oameni care sunt obligați să rămână acasă în situații foarte dificile”, a spus Maria Van Kerkhove, șefa unității OMS pentru boli emergente și zoonoză.

Sănătatea mintală a populației, problemă majoră pe termen lung

Kerkhove a adăugat că lumea se află încă în „faza acută” a pandemiei, când virusul străpunge comunitățile, ucigând zeci de mii în fiecare săptămână. Ea a adăugat, totuși, că sănătatea mintală va apărea ca o problemă majoră pe termen lung, spunând că „trebuie să se pună mult mai mult accentul din partea guvernelor, a comunităților, a familiilor, a persoanelor care să aibă grijă de bunăstare.”

Dr. Mike Ryan, director executiv al programului de urgență pentru sănătate al OMS, a îndemnat oamenii să nu evidențieze doar problema problemelor de sănătate mintală ale pandemiei. Ci să discute și despre soluții.

„Este un lucru să spunem că sănătatea mintală și sănătatea psihologică este sub presiune. Este adevărat. Dr și opusul trebuie să fie ceea ce facem pentru a sprijini și a oferi sprijin psihosocial oamenilor și comunităților”, a spus acesta.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: