marți, septembrie 29, 2020

Semințele de dovleac, uimitoarele beneficii pentru sănătate. Care sunt cele mai importante proprietăți și cum este recomandat să fie consumate.

Semințele de dovleac conțin calciu, proteine dar și acizi grași Omega 3 necesari sistemului osos. Le poți adăuga în salata ta oricând.

Curățați semințele de dovleac şi prăjiți-le câteva minute în cuptor. Pe lângă gustul apetisant, ele au multiple beneficii pentru sănătate. Semințele de dovleac au rol puternic energizant şi conțin ulei, protide, lecitină, acizi graşi mono-nesaturați (Omega-3, care protejează sistemul cardiovascular), aminoacizi, proteine, minerale, rezine, enzime.

Citește și:

Iată și alte beneficii ale consumului semințelor de dovleac

Combat viermii intestinali

Pentru combaterea viermilor intestinali, se face o pastă din 100 g de semințe crude, 100 ml de apă și lapte și trei lingurițe de miere de albine. Cantitatea se împarte în trei porții care se consumă până la masa de prânz, din oră în oră.

Se face o pauză de trei ore, după care se ia o lingură cu ulei de ricin. Cura durează între patru și şase zile, până la eliminarea completă a paraziților. În cazul copiilor cu vârste între 9-12 ani, pasta se prepară din 50 g de semințe, iar pentru cei cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani, cantitatea se reduce la 25 g de semințe.

Citește și:

Ajută sistemul nervos și refac confortul psihic

Depresiile, anxietatea și migrenele au un duşman puternic în semințele de dovleac, bogate în vitamina B6 şi triptofan, aminoacid care înlătură simptomele depresiei, diminuează oboseala,  îmbunătățeşte starea de spirit, vă ajută să dormiți mai bine.

În acelaşi timp, Vitamina A şi acizii graşi esențiali Omega-3 și Omega-6 din semințe îmbunătățesc memoria.

Citește și:

Stimulează activitatea rinichilor. Dacă periodic faceți cure de câte o lună, cu 15-20 g de semințe consumate zilnic, puteți preveni apariția nisipului și a pietrelor la rinichi.

Parteneri