Sari la conținut

Semințele miraculoase mai bogate în Omega3 decât somonul! O linguriță face minuni pentru creier și inimă

O singură linguriță din aceste semințe face minuni pentru creier și inimă. Conțin mai mulți acizi grași decât somonul.

Semințele de chia au câteva beneficii uimitoare, care te încurajează să le consumi cât mai des.

Semințele de chia sunt bogate în Omega3, grăsimea nesaturată, acizii grași care se regăsesc de obicei în peștele gras, în semințele de in, în semințele de kiwi.

Semințele de chia se hidratează înainte de a fi consumate. Lăsați o linguriță în apă sau în lapte sau în iaurt și veți vedea cum se expandează, căpătând și o consistență de gel.

Aceasta este și cantitatea optimă pe care o puteți consuma zilnic. O linguriță. Cel mai adesea se prepară semințele de chia în lapte de migdale, dar și iaurtul este o variantă minunată de consum. Iar combinația aceasta va face minuni pentru stomac, întrucât chia îmbunătățesc digestia. Mai mult, aztecii adorau semințele de chia și pe bună dreptate.

Conțin cei mai importanți 19 aminoacizi. Reușesc să regleze glicemia, sunt fabuloase pentru diabetici!

Chia pot înlocui oul. Dacă aveți o rețetă care necesită ou, pur și simplu amestecați chia cu apă, iar formula gel va substitui oul cu succes.

Semințele de chia conțin de două ori mai mult potasiu decât bananele, reprezentând un sprijin real pentru piele, păr și unghii.

Semințele de chia au de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele, mai mult fier decât spanacul, mai mulți antioxidanți decât afinele, mai mult calciu decât laptele și mai mult Omega3 decât somonul!

Sunt o sursă excepțională de proteină. Conțin 20% proteină. Abundă în fibre, iar conținutul de 20% Omega3 le recomandă ca fiind un nutrient neprețuit pentru inimă și minte.

Și un alt aspect foarte important, nu conțin gluten.

Pentru a ne bucura de beneficiile acestor semințe miraculoase, trebuie să le consumăm corect. Ele nu se administrează niciodată ca atare, ci se lasă la hidratat în prealabil. Budinca de chia este un desert fantastic. Recomandarea noastră este să mâncați la micul dejun un iaurt în care amestecați de seara o linguriță de chia și lăsați la frigider. Puteți adauga fructe și masa de dimineață va fi completă.

Pentru mai multe informații aveți articolele Doctorul Zilei

Lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre semințele de chia! Nu au doar beneficii, sunt contraindicate persoanelor cu aceste boli

Budinca deșteaptă. De ce e mai indicată, în loc de desert

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel