Sari la conținut

Semnal de alarmă pentru diabetici! Verificați dacă există cangrenă înainte de a ajunge la amputare

Semnal de alarmă pentru diabetici! Verificați dacă există cangrenă înainte de a ajunge la amputare.

Cei care suferă de diabet trebuie să fie foarte atenți la sănătatea lor, deoarece orice creștere a nivelului de zahăr din sânge poate duce la implicații periculoase. Pacienții cu diabet suferă de diferite niveluri ridicate sau scăzute de zahăr din sânge, la care trebuie să fie foarte atenți.

Glicemia ridicată și necontrolată poate deteriora vasele de sânge limitând fluxul de sânge către picioare sau mâini. Aceasta provoacă infecții și răni cărora le ia mai mult să se vindece și se infectează.

Semnal de alarmă pentru diabetici! Verificați dacă există cangrenă înainte de a ajunge la amputare

Cangrena apare atunci când țesuturile corpului mor din cauza întreruperii fluxului sanguin într-o zonă. Cangrena poate fi rezultatul unei răni sau al unei infecții necontrolate a țesutului moale al pielii.

Afecțiunea afectează în mare parte picioarele, degetele de la picioare, degetele și mâinile și este identificată prin piele decolorată, amorțeală și secreții sau puroi. Dacă dezvoltați cangrenă, se recomandă să luați un tratament urgent prin îndepărtarea țesutului mort.

În caz contrar, bacteriile se răspândesc foarte repede prin vasele de sânge și pot duce la amputarea zonei afectate sau chiar letale.

Cangrena poate fi tratată și evitată în continuare dacă este tratată devreme. Există diverse antibiotice prescrise și procese de debridare care ajută la scăderea afecțiunii. Lăsarea acesteia netratată sau ignorarea cangrenei poate duce chiar la șoc septic și tensiune arterială extrem de scăzută.

Cangrena. Prevenție și diagnostic

Urmați aceste măsuri simple de prevenire pentru a verifica răspândirea cangrenei:

1. Verificați semnele de stres: Pentru un pacient diabetic, asigurați-vă întotdeauna că vă verificați zilnic picioarele. Orice prim semn de infecție trebuie raportat medicului fără întârziere.

2. Controlul zahărului: Este foarte important să controlați nivelul zahărului din sânge. Orice vârf poate provoca răspândirea gangrenei împreună cu multe alte probleme. Aveți grijă de dieta dumneavoastră și luați în mod regulat medicamente sau insulină.

3. Renunțați la fumat: Fumatul este cea mai proastă formă de provocare a oricărei boli asupra corpului dumneavoastră. Nu numai că afectează alte organe, dar crește și nivelul zahărului din sânge care provoacă cangrena.

Tratament

Medicii adoptă diverse strategii de tratare a cangrenei în funcție de nivelul pe care acesta l-a stabilit în organismul tău.

Câteva dintre măsuri sunt:

1. Amputație: O parte grav infectată a corpului, cum ar fi un deget, degetele de la picioare sau un picior, trebuie amputată în cazuri severe pentru a ajuta la controlul în continuare a răspândirii infecției.

2. Restabilirea fluxului sanguin: De multe ori, medicii efectuează intervenții chirurgicale pentru a restabili fluxul de sânge în zona afectată. Principalele tehnici utilizate în acest sens sunt fie bypass-ul, fie angioplastia.

3. Terapia cu oxigen hiperbaric: Acesta este un tratament alternativ pentru vindecarea unor tipuri de gangrenă în care aerul sub presiune este inhalat dispersând niveluri mari de oxigen în fluxul sanguin care ajunge în zonele afectate, accelerând aportul de sânge și vindecarea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.