Sari la conținut

Semnalele neobișnuite pe care le trimite corpul atunci când există o problemă la inima

Semnele clasice ale unei probleme cardiace, cum ar fi constrângerea, presiunea și durerea în piept, nu sunt singurele simptome de avertizare ale unui episod.

Oamenii nu reușesc adesea să conecteze alte simptome pe care le experimentează cu cauza lor reală: inima.

Acest lucru poate duce la eșecul să obțină ajutorul de care au nevoie pentru o problemă cardiacă urgentă, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral, sau să întârzie diagnosticarea și tratamentul unei posibile boli de inimă.

„Cei mai mulți oameni își cunosc corpul mai bine decât orice medic. În general, dacă simți în mod constant că ceva nu este în regulă sau descoperi că ți se întâmplă ceva neobișnuit, este sigur să contactezi un medic ”, spune dr. Parag Joshi, cardiolog la Centrul Ciccarone Johns Hopkins pentru Prevenirea Bolilor Inimii, potrivit pronews.ro.

Întregul tău corp poate fi implicat în „mesajul” că ceva nu este în regulă cu inima ta.

Tulburări cardiace

Multe semne fizice legate de inimă sunt strâns legate de fluxul sanguin insuficient prin artere către inimă. Dar semne precum următoarele ar putea să nu pară la prima vedere a fi legate de o problemă cardiacă:

Dureri de maxilar și gât

Durerea în piept nu este întotdeauna centrată în inimă. De asemenea, este îngrijorător atunci când „radiază” către maxilar și gât dinspre piept.

Greață și balonare

Femeile în special descriu adesea acest tip de disconfort, care poate include vărsături, înainte de a simți dureri în piept.


Oboseală generală

Când inima nu poate pompa eficient, mai puțin sânge curge către plămâni și mușchi. Respirația scurtă și oboseala atunci când desfășurați activități de zi cu zi, cum ar fi urcatul scărilor sau mersul la taraba, este un semn grav.

Semne indirecte ale problemelor cardiace

Unele probleme pot avea sau nu legături clare cu bolile de inimă. Dar justifică testarea, mai ales dacă aveți alți factori de risc pentru boli de inimă.

Apneea în somn

Această prăbușire temporară a căilor respiratorii întrerupe respirația în timpul somnului și a fost asociată cu hipertensiunea arterială și un risc crescut de atac de cord.
Dificultăți de a obține sau de a menține o erecție: deși bărbații adesea nu asociază disfuncția erectilă cu inima, aceasta poate fi un semn foarte precoce de afectare arterială.

„O problemă cu vasele de sânge într-o zonă a corpului poate fi legată de probleme ale vaselor de sânge dintr-o altă zonă”, spune dr. Joshi.

Crampe la gambe, durere sau amorțeală la mers: acest tip de durere de picior, care se simte atunci când faceți exerciții fizice și se oprește atunci când încetați să faceți exerciții, poate fi un semn de boală vasculară periferică, o tulburare circulatorie. Persoanele cu boli vasculare periferice au adesea ateroscleroză, o acumulare de placă în artere.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel