marți, august 16, 2022

Vă simțiți obosit și morocănos tot timpul? Există dureri în spate, mușchi sau articulații? Și, se pare că te confrunți cu răceală sau gripă prea des? Toate acestea ar putea fi semne ale deficitului de vitamina D. Deci, ce cauzează deficitul de vitamina D?

Dacă nu petreceți suficient timp la soare, mâncați o dietă exclusiv vegetală, aveți o piele mai închisă la culoare, aveți alergii la lapte sau suferiți de o afecțiune care afectează malabsorbția, ați putea avea deficiență în vitamina D.

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...

În plus, expunerea la substanțe chimice care afectează endocrinul (EDC) din sticlele de apă, plastic, cosmetice, pesticide și metale grele este asociată cu niveluri mai scăzute de vitamina D.

Semne ale deficitului de vitamina D

Te simți obosit tot timpul.

Nivelurile scăzute de vitamina D vă pot face să vă simțiți obosiți și lipsiți de energie, chiar dacă vă odihniți bine. Vitamina D îți menține corpul energizat, promovează starea de bine și este esențială pentru un sistem imunitar sănătos. Numeroase studii de cercetare au arătat o legătură între deficiența de vitamina D și oboseala cronică. Suplimentarea cu vitamina D3 a contribuit la îmbunătățirea nivelului de energie.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

Ești mai predispus la infecții.

Vitamina D este esențială pentru funcția imunitară. Un deficit de vitamina D poate duce la un risc crescut de a dezvolta răceli, gripă și alte infecții bacteriene. Nivelurile scăzute cresc, de asemenea, probabilitatea de a prinde infecții frecvente. Dacă acesta este cazul dvs., ar fi înțelept să consultați un medic pentru a vă verifica nivelul de vitamina D.

Ai dureri musculare.

Durerea musculară poate fi cauzată de o deficiență a vitaminei D. Un studiu care a analizat persoanele care suferă de dureri cronice la nivelul mușchilor a constatat că 71% dintre aceștia erau deficienți în acest nutrient. Numeroase alte studii au arătat că suplimentele cu vitamina D3 pot reduce durerea cronică pentru cei care suferă de această deficiență.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

Simțiți durere în spate sau articulații.

Vitamina D ajută la absorbția calciului. Vitamina D este esențială pentru ca organismul dvs. să utilizeze calciu și alte minerale, cum ar fi magneziu și fosfor, pentru a menține oasele puternice. Cercetările arată că deficitul de  vitamina D  poate duce la dureri la nivelul coloanei vertebrale, picioarelor, articulațiilor și coastelor. Aceasta ar putea fi cauzată de pierderea osoasă treptată.

Te-ar mai interesa: Studiu. De ce bărbații se confruntă cu un risc mai...

Ești supraponderal

Nivelurile scăzute de vitamina D sunt asociate cu persoanele supraponderale sau obeze. Vitamina D este absorbită de celulele grase mai degrabă decât folosită de corpul dumneavoastră pentru a-și face treaba. Obezitatea este adesea asociată cu o absorbție redusă a nutrienților, care include vitamina D.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private