Sari la conținut

Semne de alarmă că ai probleme cu circulația periferică

arsură la picioare
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cauze si tratament arsură la picioare

Circulația deficitară a sângelui nu este o afecțiune propriu-zisă, ci este mai mult un simptom care poate semnala anumite probleme de sănătate la nivelul organismului. Adesea, aceasta este asociată cu un stil de viață sedentar și nesănătos, însă poate fi cauzată și de afecțiuni mai grave, precum cheagurile de sânge.

Circulația deficitară este o manifestare cu care se confruntă mai multe persoane decât am crede. Deși aceasta nu indică mereu probleme grave de sănătate și poate fi asociată cu lipsa de mișcare, este indicat să ceri sfatul unui medic dacă observi simptome specifice. Astfel, medicul poate determina care este cauza și, în funcție de severitate, va stabili un tratament corespunzător.

Circulația deficitară a sângelui. Primele semne de alarmă

Circulația proastă a sângelui poate da unele simptome specifice, cărora și se adaugă manifestările bolilor de bază. Astfel, printre cele mai frecvente simptome ale circulației deficitare se numără următoarele manifestări, potrivit csid.ro:

  • Amorțeală, furnicături
  • Durere pulsantă sau înțepături la nivelul membrelor
  • Crampe musculare
  • Mâini și picioare reci, umflate, cu senzație de greutate și culoare neobișnuită
  • Piele foarte uscată
  • Unghii fragile, care cresc cu dificultate
  • Absența părului de pe picioare
  • Vindecare lentă a rănilor, zgârieturilor
  • Disfuncții erectile (incapacitatea de a obține și de a menține erecția)
  • Tulburări de concentrare și memorare

Cauzele frecvente ale circulației deficitare

Boala arterială periferică

Această afecțiune determină îngustarea vaselor de sânge și este adesea asociată cu ateroscleroza, care predispune la rigidizarea arterelor. În consecință, circulația sângelui este deficitară, cu precădere la nivelul picioarelor, cauzând durere, amorțeală și furnicături.

Cheaguri de sânge

Cheagurile de sânge se dezvoltă adesea în brațe sau picioare și pot duce la probleme grave de circulație a sângelui.

De asemenea, dacă un cheag de sânge se deplasează în organism, există un risc crescut să ajungă la organe vitale (inimă, plămâni, creier etc.) și să cauzeze probleme grave, chiar fatale, cum este AVC-ul.

Varice

Venele varicoase sunt localizate deseori pe picioare și duc la probleme cu circulația sângelui, precum și la apariția cheagurilor.

Diabet

Diabetul zaharat afectează nu doar valorile glicemiei, ci și circulația sângelui, mai ales în anumite zone ale corpului. Gambele, coapsele și fesele sunt cele mai afectate zone în care se manifestă simptomele circulației deficitare, mai ales în timpul efortului fizic.

Obezitate

Excesul ponderal pune o povară enormă asupra corpului și afectează cu precădere circulația sângelui. De asemenea, kilogramele în plus cresc riscul de varice, cheaguri de sânge și multe alte afecțiuni grave.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel