vineri, iunie 2, 2023

Semne de CANCER care apar la prima oră a dimineții. Există câteva semne de avertizare de cancer bine-cunoscute care pot fi observate în orice moment al zilei, cum ar fi noduli neobișnuiți sau dificultăți de respirație inexplicabile.

Dar există și câteva simptome de cancer pe care le puteți observa doar dimineața devreme. Potrivit unui expert, există unele simptome care sunt mai probabil să apară atunci când te trezești dimineața.

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Semne de CANCER care apar la prima oră a dimineții

Abbas Kanani, farmacist la Chemist Click, a avertizat că tusea persistentă, oboseala și transpirațiile nocturne când te trezești ar putea fi toate semne de avertizare ale cancerului.

În timp ce fumătorii se trezesc uneori cu o tuse, expertul sfătuiește să consulți imediat un medic de familie dacă tusea persistă mai mult de două săptămâni, indiferent dacă fumezi sau nu.

Un alt simptom care poate fi dificil de identificat, deoarece poate fi destul de comun este oboseala de dimineață:  acest lucru ar putea fi deosebit de îngrijorător dacă este însoțit de alte simptome.

Te-ar mai interesa: 8 afecțiuni psihiatrice neobișnuite de care probab...

„Este normal să vă simțiți puțin obosit dimineața, dar dacă acest lucru nu este obișnuit pentru dvs. sau dacă observați oboseala care durează pe tot parcursul zilei, ar trebui să verificați acest lucru”, a spus specialistul pentru Express.

În ceea ce privește transpirațiile, acestea pot semnala un cancer în momentul în care sunt însoțite de scăderea în greutate sau oboseală. Deși s-ar putea să nu simți că transpiri în timp ce dormi, vei ști dacă ai experimentat transpirații nocturne, deoarece patul tău ar fi umed sau umed dimineața.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

„Verificați acest lucru cu medicul dumneavoastră de familie, mai ales dacă transpirațiile nocturne sunt însoțite de oboseală, scădere în greutate sau vânătăi”, a mai spus dr. Kanani. 

Alte simptome ale cancerului

Alte simptome care pot apărea în orice moment al zilei includ:

  • Dureri în piept și dificultăți de respirație
  • Modificări ale obiceiurilor intestinale
  • Sângerări neobișnuite
  • Noduli
  • Modificări de aluniță
  • Pierdere în greutate inexplicabilă
  • Dureri de burtă sau de spate
  • Indigestie și arsuri la stomac
  • Mâncărime sau îngălbenire a pielii

Cele mai frecvente locuri în care se dezvoltă cancerul sunt pielea, plămânii, sânii, prostata, colonul și rectul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private