Sari la conținut

Semnele pe care ficatul ți le transmite că este obosit și încărcat cu toxine

încărcat cu toxine
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Medic hepatolog: simptomele ficatului gras

Ficatul îndeplinește peste 500 de funcții diferite în corpul uman . În fiecare zi, ficatul vă sprijină viața de zi cu zi, oferindu-vă energie, luptând împotriva infecțiilor, eliminând toxinele, ajutând coagularea sângelui, reglând hormonii și multe altele . Ficatul face multe pentru tine, așa că atunci când nu funcționează optim, vei observa cu siguranță.

Semne ale unui ficat obosit

Ficatul, ca și rinichii, filtrează toxinele și substanțele nocive din organism. Organul produce, de asemenea, albumina, o proteină care ajută la menținerea fluidului în sânge. Acest lucru previne umflarea și edemul, o acumulare de lichid în țesutul corporal.

Când ficatul este supraîncărcat cu toxine liposolubile, începe să stocheze aceste substanțe în celulele de grăsime. De fapt, intr-o prima faza a procesului de eliminare a toxinelor, ficatul le transforma din toxine solubile in grasime in toxine solubile in apa, astfel incat sa poata fi inlaturate din corp prin bila.

Acest lucru vă poateface să vă simțiți obosit, slăbit, cu senzație de greață, confuz și vă poate provoca probleme digestive și creșterea în greutate.

Alte simptome ale supraîncărcării toxice ale ficatului includ anxietatea, afecțiunile pielii, alergiile bruște și balonarea constantă, precum și ceața creierului și dezechilibrul hormonal.

Iata si alte semne carora e bine sa le acordam atentia cuvenita:

  • Oboseala cronica
  • Letargie
  • Dureri surde de cap
  • Dureri cronice la nivelul incheieturilor sau al muschilor
  • Transpiratie in exces
  • Digestie ingreunata a grasimilor, durere abdominala, constipatie, diaree
  • Depresie
  • Sensibilitati la substante chimice
  • Respiratie urat mirositoare cronica
  • Crestere inexplicabila in greutate

Cum sa îți mentii ficatul sanatos?

Cea mai buna cale de a mentine ficatul sanatos este printr-o alimentatie compusa din produse intregi, proaspete si prin evitarea zaharului procesat si a grasimilor saturate, prin odihna suficienta, evitarea consumului de alcool si renuntarea la fumat.

In paralel, trebuie asigurat un consum suficient de apa, grasimi sanatoase, precum si un aport corespunzator de fier si fibre, pentru a absorbi bila plina de toxine si a o elimina din corp.

Substantele chimice, precum ierbicide, pesticide si aditivi alimentari pot, de asemenea, destabiliza buna functionare a organismului si, de regula, acestea ajung in tesuturile adipoase, de aceea este indicat sa optam pentru produse organice ori de cate ori este posibil.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: